Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Festivāla Rīga Jūrmala trešais mūzikas klubs būs veltīts 19. gadsimta Rīgai un Hektoram Berliozam

Kinoteātra Splendid Palace kafejnīcā Film noir 7. augustā plkst.18:30 notiks festivāla Rīga Jūrmala trešais mūzikas klubs Ekselence, kas būs veltīts 19. gadsimta pirmās puses Rīgai un komponistam Hektoram Berliozam, informēja festivāla sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva.

Mūzikas klubs Ekselence tiek organizēts sadarbībā ar festivāla partneri – Latvijā vadošo piena pārstrādes uzņēmumu Food Union un gardēžu saldējumu Ekselence.  Kā ierasts pasākumā būs iespēja baudīt saldējuma Ekselence šīs vasaras hītus – izsmalcinātus aukstos desertus uz kociņa maigā piena vai baltās šokolādes glazūrā.

Šoreiz mūzikas klubs būs veltīts franču komponista Hektora Berlioza Fantastiskās simfonijas interpretācijām. Šo opusu 25. augusta koncertā mūzikas festivāla Rīga Jūrmala ietvaros atskaņos Izraēlas filharmoniskais orķestris un diriģents Zubins Meta.

Šīs sezonas pēdējā mūzikas kluba Ekselence ietvaros  būs iespēja iepazīt Vīzijas par Rīgu 19. gadsimta vidū un atklāt Rīgu tādu, kādu to redzēja H. Berliozs, R. Vāgners un citi 19. gadsimta mūziķi, kuri viesojās vai darbojās Rīgā. Savās atmiņās H. Berliozs par Rīgu rakstīja tā: “Rīgā satikos ar vairākiem profesionāļiem un amatiermūziķiem, tostarp kapelmeistaru Šrameku, Martinsonu un pasta dienesta vadītāju, kurš mani nopietni brīdināja – atšķirībā no lielpilsētas Pēterburgas, Rīgā uz jūsu koncertu atnāks ne vairāk kā 100 dāmu un nebūs neviena kunga. Viņš kļudījās – bija 132 dāmas un 7 kungi... un vēl man paveicās Rīgā skatīt izcilā vācu aktiera Baumestera Hamletu”.

 “Mūzika, stāsti un saldējums vēl nekad nav saderējuši tik labi kopā kā festivāla Rīga Jūrmala organizētajos mūzikas klubos, kuri ar katru reizi gūst arvien lielāku atsaucību. Aicinu nepalaist garām iespēju apmeklēt trešo un šosezon pēdējo baudpilno mūzikas klubu, kurā saldās notis noteiks Ekselence saldējumi,” uzsver Normunds Staņēvičs, Food Union vadītājs Eiropā.

Ieeja pasākumā – bezmaksas. Tā kā vietu skaits ir ierobežots, interesentiem jāpiesakās https://riga-jurmala.com/lv/klubs-ekselence

Šī gada vasarā Latvijā notiek jauns pasaules līmeņa simfonisko orķestru festivāls Rīga Jūrmala (turpmāk – RJMF). Festivāla atklāšanas sezona aptvers četras nedēļas nogales, sākot no 19. jūlija līdz 1. septembrim, koncertiem norisinoties Latvijas Nacionālajā Operā un Dzintaru koncertzālē. Vairāk par RJMF 2019 -  www.riga-jurmala.com.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja