Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Festivālā "Rīgas ritmi" uzstāsies elektriskās basa ģitāras virtuozs Viktors Vūtens

2.jūlijā Rīgas Kongresu namā festivāla "Rīgas ritmi" laikā notiks lieliskā elektriskās basa ģitāras spēles virtuoza un talantīgā komponista Viktora Vūtena koncerts. "Grammy" balvas ieguvējs, "Bela Fleck & The Flecktones" grupas dalībnieks, basa ģitāras spēles novators, aranžētājs, producents, vokālists un multiinstrumentālists Viktors Vūtens ir jaunākais no pieciem Vūtenu brāļiem. Pirmo reizi Vūtens pieskārās basa ģitārai trīs gadu vecumā.

Mūziku Vūtens dēvē par savu dzimto valodu un uzsver, ka tā, tāpat kā svešvaloda, ir jāapgūst bērnībā. Vūtens profesionāla mūziķa prasmes izkopa, iespaidojoties no dažādiem basa dižmeistariem, taču par labākajiem skolotājiem viņš atzīst ģimeni - vecākus un brāļus, kas iemācījuši viņam ar atvērtu prātu un sirdi raudzīties pasaulē un nebaidīties pieņemt visu jauno.

Vūtens ir pirmais mūziķis, kas trīs reizes ieguvis konkursa "Bass Player of the Year", kuru organizē "Bass Player Magazine", balvu. Viņa kontā ir arī divkārtēja uzvara konkursā "Nashville Music Awards".

Vūtens ir ierakstījis albumus un uzstājies kopā ar daudziem pasaulē pazīstamiem mūziķiem. Viņš arī ir komponējis mūziku Disneja studijas filmām.

Jau vairākus gadus Vūtens organizē "Bass&Nature" nometni, kurā pats māca basa spēli. Savu pieredzi un pārdomas par dzīvi un mūziku daudzpusīgais mākslinieks apkopojis grāmatā "Mūzikas stundas: garīgi izaugsmes meklējumi mūzikā" ("The Music Lesson: A Spiritual search for Growth Through Music"), ko nesen klajā laidis apgāds "Penguin".

Festivāls "Rīgas ritmi" Rīgā notiks no 1.jūlija līdz 6.jūlijam.

Lasiet arī:

Latvijas vasaras festivālu sarakastu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja