Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Festivāli Rīga Jūrmala un Riga Wine & Champagne piedāvā izbaudīt mūzikas un vīna saderību Rīgas restorānos

Vīna un gardēdības festivāls Riga Wine & Champagne uzsāk sadarbību ar jauno mūzikas festivālu Rīga Jūrmala, piedāvājot mūzikas baudītājiem šovasar piedzīvot vīna un mūzikas "precināšanas" paraugdemonstrējumus Rīgas vadošo restorānu un vīnziņu izpildījumā, informēja festivāla Rīga Jūrmala pārstāve Inga Vasiļjeva.

No 15. jūlija, mūzikas festivāla atklāšanas nedēļas sākuma, trīs restorānu – Vincents, Barents, Bibliotēka Nr.1 – vīnziņi piedāvās mūzikas festivāla Rīga Jūrmala repertuāram īpaši piemeklētus vīnus. “Sadarbībā ar jauno mūzikas festivālu, kura ietvaros Rīgas un Jūrmalas koncertzāles jau pavisam drīz ar klasisko mūziku pieskandinās augstākās raudzes izpildītāji, esam sarūpējuši mūzikas un mākslas gardēžiem pārsteigumu – jaunu vīna un mūzikas saderības pieredzi. Vīna un mūzikas precināšanas paraugdemonstrējumi notiks Rīgas vadošo restorānu un vīnziņu izpildījumā. Ceram, ka palīdzēsim Jums atklāt ne vienu vien jaunu klasiskās mūzikas un vīna saderības šķautni!” stāsta klasiskās mūzikas mīļotājs un Riga Wine & Champagne dibinātājs Aigars Nords.

Vīna un mūzikas precināšanu realizēs Eiropas labākais un pasaules trešais labākais vīnzinis Raimonds Tomsons, kas īpašu festivāla mūzikas un vīna saderības programmu restorānā Vincents izveidojis kopā ar šefpavāru Oskaru Spruktu. Jaunatvērtajā restorānā Barents mūziku ar vīniem un virtuvi precinās Baltijas labākais vīnzinis Kaspars Reitups kopā ar šefpavāru Ivanu Šmigarevu, bet Bibliotēka No.1 terasē vīnziņa Ivo Orlova vadībā baudīt īpaši festivālam piemeklētus šampaniešus.

Pirmā festivāla nedēļas nogale norisināsies Rīgā no 19. līdz 21. jūlijam, kamēr augstā koncerti plānot pēdējās trīs nedēļas nogalēs – no 16. augusta līdz pat 1. septembrim. Mūzikas un vīna programma Rīgas festivāla nedēļai pieejama jau no 15.jūlija, savukārt restorānu programma augusta koncertiem tiks izsludināta augustā. Festivāla rīkotāji aicina veikt biļešu iegādi savlaicīgi.

Šī gada vasarā Latvijā notiks jauns pasaules līmeņa simfonisko orķestru festivāls Rīga Jūrmala, kura ietvaros Rīgā un Jūrmalā muzicēs tādi orķestri un pasaulslaveni diriģenti kā Bavārijas Radio simfoniskais orķestris un Suzana Melki, Izraēlas filharmoniskais orķestris un Zubins Meta, Londonas simfoniskais orķestris un Džanandrea Noseda un Krievijas Nacionālais orķestris un Mihails Pļetņovs, kā arī daudzi izcili izpildītājmākslinieki, kas Latvijā un Baltijas reģionā muzicēs pirmo reizi.

Festivāla atklāšanas sezona aptvers četras nedēļas nogales, sākot no 19. jūlija līdz 1. septembrim, koncertiem norisinoties Latvijas Nacionālajā Operā un Dzintaru koncertzālē. Vairāk par Rīga Jūrmalawww.riga-jurmala.com.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja