Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Festivāls Ad Lucem aicina uz Džona Keidža muzikālajām meditācijām

Piektdien, 5. augustā, plkst. 19 Siguldas koncertzālē Baltais flīģelis notiks koncerts Džons Keidžs. Amerikāņu avangards. Pianista Jura Žvikova un videomākslinieka Roberta Rubīna interpretācijā būs iespēja baudīt amerikāņu brīvdomātāja un konceptuālista Džona Keidža sonātes un interlūdijas, kas aizvedīs maģiskā un brīnumainā ceļojumā bez laika koncepta, informē Ad Lucem pārstāvis Mārtiņš Pučka.  

Lielās Mūzikas balvas 2015 nominants pianists Juris Žvikovs, pētīdams un atskaņodams Keidža mūziku, kļuvis par šī komponista skaņu raksta ekspertu. Viņš ir viens no retajiem pianistiem pasaulē, kurš iestudējis visu Keidža neparasti veidoto sonāšu un interlūdiju ciklu. Šobrīd Džona Keidža mūzikai tiek pievērsta arvien lielāka uzmanība. Viņa kompozīcijās klavieres kā instruments ieguvis krietni daudzveidīgāku un krāsaināku skanējumu, balansējot starp gari pludinātām, vijīgām un cieti aprautām, metāliskām skaņām, brīžam atgādinot Bali salu gamelāna orķestra nokrāsu, brīžam Dienvidaustrumāzijas meditatīvi netveramo skaņu audumu. Kopā ar pianistu šajā unikālajā audiovizuālajā performancē piedalīsies starptautisku atzinību guvušais režisors un videomākslinieks Roberts Rubīns, kura veidotās projekcijas papildinās muzikālo priekšnesumu, veidojot gaismas objektu īpašu atmosfēru.

Nedēļas nogalē Siguldā ar plašu pasākumu programmu noslēgsies 15. Introvertās mākslas festivāls Ad Lucem. Sestdien, 6. augustā, visas dienas garumā notiks tradicionālās festivāla radošās darbnīcas, Mg.phil. Valda Svirska un arhitekta Kaspara Rikarda lekcijas, biodeja un gongu meditācija, bet vakarā pazīstamā postfolkloras grupa Daba San iepazīstinās ar savu jauno programmu. Savukārt svētdien Siguldas Evaņģēliski luteriskajā baznīcā izskanēs festivāla noslēguma koncerts Salamana Augstā dziesma vokālās grupas Ars Antiqua Riga izpildījumā.

Introvertās mākslas festivāls Ad Lucem ir mākslas radīta telpa, kas sniedz patvērumu no ikdienas steigas un stresa – miera un harmonijas oāze, kurā var ieklausīties skaņās, klusumā un sevī, sastapt ceļabiedrus un gūt iedvesmu. Kopš 2002. gada sadarbībā ar izciliem māksliniekiem festivāls ik gadu piedāvā augstvērtīgus koncertus, kuru iezīme ir īpašais introvertās mākslas fenomens. Tas aicina ikvienu pievērsties savai iekšējai pasaulei, meklēt būtisko un atklāt sevī dabiski mītošo garīgumu.

Biļetes uz festivāla koncertiem pieejamas Biļešu serviss tirdzniecības vietās un internetā. Plašāka informācija par Ad Lucem koncertiem festivāla Facebook lapā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja