Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Festivāls Rīga Jūrmala: Mūziķa Jāņa Aišpura izvēle

Vasara ir klāt, un līdz ar to pavisam tuvu jau ir liels muzikāls notikums Latvijas kultūras dzīvē – festivāls Rīga Jūrmala. Vienkopus nelielā ģeogrāfiskā teritorijā pulcēsies diezgan paprāvs skaits ar izciliem un talantīgiem, es pat teiktu - ģeniāliem akadēmiskās mūzikas žanra pārstāvjiem. Gan solo izpildītājiem, gan muzikālajiem kolektīviem, orķestriem.

Ko es pats gribētu apmeklēt? Trīs koncertus! Viens no tiem, ko obligāti jādzird, ir Mišas Maiska un viņa meitas Lilijas Maiskas koncerts. Viena no manām vājībām ir čella mūzika, un ar Mišu Maiski ir sanācis kopā muzicēt uz vienas skatuves – laikā, kad ar Gidonu Krēmeru un kori Kamēr... tūrējām pa Eiropu un piedalījāmies Lokenhausas festivālā. Viņš ir harizmātisks, aizraujošs un muzikāli ģeniāls. Man būs prieks dzirdēt atkal šo mākslinieku klātienē! 

Otrs koncerts, ko vēlētos ieteikt, ir Zubina Metas un Izraēlas simfoniskā orķestra koncerts, kurā izpildīs Riharda Mālera un Ludviga van Bēthovena simfonisko mūziku. Savulaik pats esmu izpildījis Mālera Tūkstošbalsu simfoniju. Tajā laikā intereses pēc "izurbos cauri" visām Mālera simfonijām. Savdabīga, neparasta, ļoti  bagāta un krāšņa mūzika, un Zubins Meta, Izraēlas simfoniskais orķestris un Mālers varētu būt ļoti jaudīga kombinācija.

Trešais koncerts, ko iesaku, ir Londonas Simfoniskā orķestra koncerts. Viņi izpildīs Sergeja Prokofjeva un Nikolaja Rimska-Korsakova mūziku, un tā perioda krievu simfoniskā mūzika  ir vēl viena no manām akadēmiskās mūzikas vājībām. Ja sanāk laiks paklausīties akadēmisko mūziku, pirmā izvēle vienmēr ir tieši šīs ģeogrāfiskās lokācijas mūzika. Izcils orķestris un mākslinieki, izcila mūzika, ko tur vairāk piebilst? Tiekamies mūzika!

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja