Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Festivāls Saxophonia piedāvās septiņus koncertus

Latvijas Koncertu organizētais festivāls Saxophonia šogad notiks no 7. līdz  15. februārim, piedāvājot septiņus koncertus, kuros dzirdēsim Latvijas un ārvalstu saksofona mūzikas virtuozus – Nikolā Prostu, kas spēlēs kopā ar Tulūzas Kapitolija simfonisko orķestri, ansambli _Brass Jaw _no Lielbritānijas, Rīgas Saksofonu kvartetu, Denisa Paškeviča trio u.

c.Festivāla Saxophonia atklāšanas koncerts notiks 7. februārī  Rīgas Sv. Jāņa baznīcā, kur dzirdēsim saksofonistus Gintu Pabērzu un Arti Sīmani, ansambli Schola cantorum Riga , Latvijas Radio kori, mecosoprānu Ievu Paršu, ērģelnieci Kristīni Adamaiti.  Skanēs Andra Dzenīša, Andreja Selicka, Mārtiņa Viļuma kompozīcijas un Jēkaba Nīmaņa jaundarbs Laiks. Tagad.

Jēkabs Nīmanis par jaundarbu Laiks. Tagad teic: "Nereti mēdzam aizmirst, ka vienīgā laika izjūta, kuru spējam piedzīvot, ir tikai viens punkts – tagadne. Pagātne un nākotne ir interpretācija. Līdzīgi arī mūzika eksistē tikai kā enerģijas forma mirklī, kurš notiek atskaņošanas brīdī. Atmiņas, iespaidi par mūziku nav saistīti ar mūzikas laiku, bet gan domāšanas procesu laikā par to."

Lielajā ģildē 8. februārī spēlēs Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, Rīgas Saksofonu kvartets un saksofonisti Jonatans Rautiola un Arvīds Kazlausks. Programmā - Džona Adamsa Guide to Strange Places, kas pēc autora teiktā, ir ceļojums "iztēlotā, pārsteidzošā pazemē"; Andra Dzenīša Koncerts  saksofonam ar orķestri E(GO); Lāša Ērika Lāšsona Koncerts saksofonam un orķestrim; Kārļa Lāča Rhythm Drive saksofonam un orķestrim.

Spīķeru koncertzālē klausītājus priecēs ansamblis Brass Jaw no Lielbritānijas, saksofonists Mario Marci un akordeonists Simone Dzankīni no Itālijas, Rīgas Saksofonu kvartets un Valdis Muktupāvels, Denisa Paškeviča trio un Džordžs Stīls.

Biļetes uz festivāla koncertiem var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Štruntu pētīšana

Pēdējā laikā esmu sapratis, ka nesātīga apaugšana ar mantām ir viena no tām retajām īpatnībām, kas mūs atšķir no pārējās kustoņu pasaules

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja