Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Formāts vai divas minūtes idejiska tukšuma?

Uldis Rudaks vērtē divdesmit Latvijas Eirovīzijas kandidātes pirms pusfināla 27.II un fināla 28.II Valters Frīdenbergs — For A Better Tomorrow

Slavenais Latvijas eiroduets Valters & Kaža nu sadalījies: Kaža mēģina mainīt savu profilu un spēlēt rokmūziku, kas viņam vienmēr esot bijusi ļoti tuva, Valters paliek uzticīgs tipiskām Eirovīzijas dziesmām, par kādu iesākumā neizteiksmīgā balāde pāraug kopš pirmā piedziedājuma.

Sabīne Berezina feat PeR — Bye Bye

Dziesmai izskanot, atmiņā paliek dziedātāja, kura piedziedājumā mēģina locīt balsi pēc amerikāņu rhythm & blues paraugiem. Ar dažādām mutes radītām skaņām un fona vokāliem viņai piepalīdz puišu apvienība ar dīvainu, lai neteiktu, ļoti nelabskanīgu nosaukumu PeR.

Simply 4 — When The Sun Is Going Down

Puišu grupām Eirovīzija neapšaubāmi ir laba mājvieta, bet dziesma ar šādu uzbūvi — vairāku solobalsu dziedāts pants un korī izpildīts piedziedājums — ir tik klišejiska, ka Simply 4 nav ne mazāko cerību gūt kaut kādu skatītāju ievērību, ja uz skatuves nebūs izdomāts kāds īpašs šovs.

Aisha — Hey

Skandināvu autoru brūvējums, kam Aiša devusi roķīgu skanējumu. Finālā notiek publikas līdzi dziedāšanas imitācija, kas padara iespējamu iztēloties šo dziesmu skanam uz kādas lielas arēnas skatuves. Pirms dažiem gadiem kas tamlīdzīgs izdevās Jenny May.

Fidji — Don"t Want To Say Goodbye

Sentimentāls gabals, ar kuru autore un izpildītāja varētu iepriecināt savu ģimeni un, tikai tās iedrošināta, dotos rādīt to arī citiem. Iespējams, īstajā vietā un laikā šis gabals kādu aizkustinātu, bet, klausoties to līdzās daudziem citiem gabaliem, nav nevienas skabargas, aiz kā aizķerties.

Policistas — In Love We Trust

Trīs meitenes policistu formām līdzīgos tērpos, ģitārām un sirēnām kaucot, piedāvā dziesmu astoņdesmito gadu roka manierē. Televīzijas ekrānos panākumi garantēti, jo nav šaubu, ka meitenes zinās, kas kameru priekšā jādara. Galu galā viena no viņām ir Ella.

Ketta — Without You

Gabals ar tipisku astoņdesmito gadu sintētiskās vācu vai itāļu popmūzikas pavadījumu ievadā šķiet pat interesants, bet piedziedājumā tas pārvēršas par tipisku deviņdesmito gadu eiropopu, kas pat Eirovīzijā nebūs nedz moderns, nedz gana eksotisks. Vienkārši nekāds.

Edijs Šnipke — Make My Day

Bijušais grupu Willow Farm un Līvi ģitārists nu jau kā solomākslinieks rāda, ka spēj sacerēt dziesmu, kas liek kājām pašām sākt kustēties. Viens no divdesmitnieka dzīvīgākajiem gabaliem un, jādomā, arī publikas favorītiem.

Astra Dreimane — Have To Say Goodbye

Kādreiz Eirovīzijā aktīvās Madaras Celmas sarakstītā dziesma noteikti daudz labāk skanētu pašas izpildījumā, jo viņas dziesmu uzbūve parasti ir bijusi sarežģīta un citas dziedātājas izpildījumā skan atsvešināti, kaut tembrāli A.Dreimanes un M.Celmas balsis ir līdzīgas.

Kristīna Zaharova un Annija Putniņa — Angel of Mine

Dziesmas autors Mārtiņš Freimanis ir Eirovīzijas profesionālis, tomēr šī gausā dziesma neiztur konkurenci ne kā tipisks šī konkursa formāts, ne kā viens no daudzajiem autora tik lipīgajiem hitiem. Šķiet, Freimanim radusies pārliecība, ka Eirovīzijai der jebkas viņa sacerētais, tomēr tā nebūt nav.

Intars Busulis — Sastrēgums

Intars zina, kas jādara, lai tauta pavilktos, turklāt dziesma ir latviešu valodā, un tas visiem patiks jo vairāk. Dziesma nekāda, bet izpildījums dod dzīvību, un Busulis mierīgi varētu patikt arī ārzemju publikai, dziedot citiem nesaprotamajā latviešu valodā. Šī dziesma vismaz atstāj atmiņā kādu sliedi.

Triānas parks — Call Me Any Time You Need A Problem

Dziesma kā vienā virzienā izšauta un līdz inerces izsīkšanai lidojoša bulta, bet tas šai gadījumā ir kompliments. Interesants dziedātājas vokāls, kaut iesniegtā fonogramma skan vāji. Jācer, ka dzīvajā būs labāk.

Natālija Tumševica — Dynamite

Ja jau dinamīts, tad prasījās pēc lielākas jaudas. Te tik tāda patrallināšana vien sanākusi. Tāda sajūta, ka dinamīts ir samircis vai jau sprādzis.

Ginta Ēķe — Be Yourself

Pieredzējušā producenta Kristapa Krievkalna sarakstītā dziesma — tipisks disko gabals ar pūšamo instrumentu iespēlēm, kas kopumā atstāj vienaldzīgu, tomēr "iekačā", un Eirovīzijā taču tikai to vien vajag. Lai uz mirkli uzķeras un nobalso.

Iveta Baumane un Ivo Grīsniņš-Grīslis — Tic Tac

Viena no divdesmitnieka patīkamākajām dziesmām, un lūk, arī atbilde, kāpēc: tās autors ir Ingars Viļums, Prāta vētras un daudzu citu sastāvu basa palīgspēks, kurš kā profesionālis zina un jūt, kā sacerēt dziesmu un to pasniegt.

Miks Dukurs — Aizejot

Tipiska viduvēja latviešu dziesma, dziedātājs diezgan pamatīgi ietekmējies no Igo. Tas šķiet dīvaini laikā, kad pats Igo ir pietiekami aktīvs, un nav ne jausmas, kāpēc mums būtu vajadzīgi divi dziedātāji ar tik līdzīgiem balss tembriem.

Johnny Salamander — Party

Roķīgs un lipīgs gabals, kādus hārdroka meistars Džonijs Salamanders jeb Jānis Gūža Eirovīzijai nesacer pirmoreiz. Pirms dažiem gadiem kopā ar meitu Meldru izpildītais bija ABBA līmeņa hits, šis tomēr ir mazāk izteiksmīgs.

Ģirts Zebuliņš — Place To Be

Tipiska romantisku rokbalāžu izlases pārstāve. Uzmanību piesaista dziedātāja balss, kuru interesantāku brīžiem padara Aksela Rouza intonācijas, bet citādi — tipiska Bon Jovi balāde, un ne no tām labākajām.

Dace Planāre un Frīdis — Running around

Karaoke vadītājs un motociklists Aivars Freimanis jeb Frīdis iedziedājies arī ārpus krogu sienām, un viņa piesmakušās balss un partneres meitenīgais vokāls ir vismaz komisks tandēms. Visiem jautri, un tāds taču arī ir Eirovīzijas mērķis.

Camillas — Time Goes

Dziesma uz pārējo fona patīkami izceļas ar to, ka šī patiešām ir dziesma, nevis formātam atbilstošs idejisks tukšums. Šis ir muzikāli augstvērtīgākais gabals no visiem, bet tā nav garantija, ka klausītāji to novērtēs. Dziedātāja balsī ieskanas Džefa Baklija vai agrīnā Marka Bolana iezīmes. Lieliski!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja