Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

FOTO: Country Bauska Festival 2019 pirmā diena

Piektdien jautrā gaisotnē Bauskas Pilskalna estrādē aizvadīta starptautiskā Country Bauska pirmā diena. Organizatori portālu Diena.lv informēja, ka festivālā valdīja draudzīga atmosfēra, cilvēki bija smaidīgi un labprāt iesaistījās dažādās aktivitātēs. Festivālu atklāja pērnā gada X Faktors finālistes - meiteņu vokālā grupa Carnelian un grupa Bekars Band.

Klausītājus festivāla pirmajā dienā priecēja tādas pašmāju leģendas kā Sestā Jūdze un Dakota, grupa Mustangs, daudzsološā grupa Zelta kniede no Siguldas, kā arī Aivars Birzmalis un Jānis Misiņš. Kā pirmās dienas galvenais mākslinieks uz skatuves tika gaidīta Nīderlandes grupa Cousin Hatfield, kas ir vieni no retajiem Eiropā, kas uzstājas western swing stilā. Tas ir viskrāšņākais no visa ko kantrī mūzika piedāvā, proti - tradicionālā kantrī sintēzi ar džeza mūziku. Tā ir tehniski sarežģīta un no mūziķiem prasa augstu profesionalitāti. Tajā pašā laikā western swing ir ļoti dzīvespriecīgs, piesātināts ar  aranžējumiem un galvenais - dejot aicinošs, ko Cousin Hatfield uzstāšanās laikā varēja novērot arī Bauskas Pilskalna estrādē.

Starp priekšnesumiem vairākkārt varēja vērot līnijdeju paraugdemonstrējumus un iemēģināt savus spēkus uz deju grīdas pats. Festivāla teritorijā visu tā laiku bija pieejamas bezmaksas atrakcijas bērniem, tostarp iespēja pacelties pār koku galotnēm ar gaisa balonu. Tāpat, norisinājās aktīva tirdzniecība, nodrošinot iespēju iegādāties kovboju cepures, un citus aksesuārus, kas piestāv īstiem kantrī faniem.

Festivāla teritorijā iespējams piedalīties dažādās aktivitātēs, tostarp apmeklēt Skaistuma kūti, kur meitenes parūpēsies par ārējā izskata atbilstību kantrifestivālam. 

Festivāls turpināsies arī sestdien - 13. jūlijā. No plkst. 12 līdz plkst. 14.30 Bauskas novada domes stāvlaukumā norisināsies brīvkoncerts, kas būs pieejams kā pilsētas iedzīvotājiem, tā arī novada viesiem. Savukārt, Bauskas Pilskalna estrādē turpinās valdīt festivāla atmosfēra, Country Bauska izskaņā uz skatuves aicinot leģendāro ģitāristu Albertu Lī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Liepājas teātrī top iestudējums Ziloņa dziesma

Liepājas teātrī režisora Dmitrija Petrenko vadībā notiek darbs pie kanādiešu dramaturga Nikolā Bijona lugas Ziloņa dziesma iestudējuma, kuram režisors devis žanrisko apzīmējumu – skarbas spēlītes ...

Programmas atdzimšana kā dāvana klausītājiem

Latvijas Universitātes vīru koris Dziedonis un tā mākslinieciskais vadītājs Uldis Kokars aicina uz albuma Ziedonis & Dziedonis prezentācijas koncertu Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja