Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

FOTO: Izraēlas filharmoniskā orķestra koncerts festivālā Rīga Jūrmala

Dzintaru koncertzālē 24. augustā festivālā Rīga Jūrmala koncertēja pianists Jans Ļiseckis ar Izraēlas filharmonisko orķestri diriģenta Zubina Metas vadībā, informēja festivāla sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva.

23 gadu vecumā kanādiešu pianistu Janu Ļisecki jau slavēja par neparastu māksliniecisku briedumu, īpašu skanējumu un poētisku jūtīgumu.  The New York Times rakstīja: “šis pianists katru noti padara īpašu”. Ļisecka dziļā interpretācija, izsmalcinātā tehnika un dabiskā nodošanās mākslai šķiet nesamērojamas ar viņa vecumu.

2017. gadā Ļiseckis saņēma Vācijas nozīmīgāko klasiskās mūzikas  balvu, ECHO Klassik un JUNO balvu, kas ir Kanādas mūzikas industrijas augstākais apbalvojums, par savu ceturto ierakstu kompānijā Deutsche Grammophon – reti atskaņotas Šopēna kompozīcijas klavierēm un orķestrim kopā ar Ziemeļvācijas Radio Elbas filharmonijas orķestri un diriģentu Kšištofu Urbanski.

Izraēlas filharmonisko orķestri 1936. gadā dibināja izcilais vijolnieks Broņislavs Hūbermans, bet orķestra inaugurācijas koncertu diriģēja 20. gs. leģenda - maestro Arturo Toskanīni. 1969. gadā maestro Zubins Meta tika iecelts par orķestra muzikālo padomnieku, bet 1977. gadā kļuva par tā māksliniecisko vadītāju. Savukārt 1988. gadā par orķestra laureātdiriģentu kļuva pasaulslavenais amerikāņu komponists un diriģents Leonards Bersteins. 1992. gadā par goda viesdiriģentu tika iecelts izcilais maestro Kurts Mazurs, bet 2011. gadā par galveno viesdiriģentu kļuva Džanandrea Noseda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja