Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

FOTO: Jaunā viļņa organizētāji arī turpmāk šo pasākumu vēlas rīkot Jūrmalā

Jūrmala ir jauno izpildītāju konkursam Jaunais vilnis piemērota vieta ar senām tradīcijām, tāpēc nav iemesla mainīt festivāla norises vietu.

Tā ceturtdien pēc tikšanās ar Rīgas vicemēru Aināru Šleseru (LPP/LC) žurnālistiem sacīja viens no festivāla galvenajiem rīkotājiem komponists Igors Krutojs.

Viņš klāstīja, ka Jūrmala festivāla apmeklētāju un skatītāju vidū ir iecienīta vieta un zināma jau kopš padomju laikiem, savukārt Dzintaru koncertzālē ir "šim pasākumam nepieciešamā enerģētika", ko Jaunā viļņa dalībnieki un skatītāji var baudīt jau devīto gadu.

A.Šlesers uz jautājumu, kā Rīga var līdzēt festivāla norisē, sacīja, ka šovbizness Latvijas galvaspilsētā pagaidām nav pietiekami atbalstīts, taču daudz kas mainīsies, kad īstenosies lielās izstāžu un pasākumu halles būvniecība netālu no lidostas Rīga. Galvaspilsētas vicemērs liek lielas cerības uz šo halli, kurā varēs notikt dažādi plaši pasākumi ar Krievijas, Rietumeiropas un Skandināvijas valstu mākslinieku piedalīšanos.

Krutojs piebilda, ka festivāla kontekstā Rīgas piedāvājums ir saistošs, rodot pārnakšņošanas iespējas festivāla viesiem un dalībniekiem.

Rīgas vicemērs tikšanās laikā ar Jaunā viļņa organizatoriem sniedza ziedus gan Krutojam, kurš ceturtdien svin dzimšanas dienu, gan maestro Raimondam Paulam, kurš, saņemot ziedus, jokoja, ka viņam dzimšanas diena ir janvārī un to nedrīkst aizmirst.

Konkurss Jaunais vilnis Jūrmalā sākās otrdien, tas norit jau devīto reizi.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja