Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

FOTO: Vērmanes dārzā no Jāņa Groduma atvadījās tūkstoši

Lai arī sākotnēji pasākums Vērmanes dārzā ceturtdienas, 17.jūnija vakarā bija paredzēts sasirgušā Līvu basģitārista Jāņa Groduma atbalstam, dzīve ieviesa savas korekcijas. Grodums 15.jūnijā aizgāja mūžībā un visu vakaru Vērmanes dārzā  notika viņa piemiņas pasākums. Vērmanes dārzā no mūziķa atvadīties nāca tūkstošiem cilvēku, pārstāvētas bija visdažādākās paaudzes - sākot no maziem bērniem līdz pat sirmgalvjiem.

Cilvēki dārzā sāka pulcēties no aptuveni plkst.18, lai atvadītos no aizsaulē aizgājušā mūziķa. Parkā bija izvietota lielformāta mūziķa fotogrāfija, pie kuras gūla ziedi, tika liktas sveces. Pasākuma apmeklētājus arī aicināja ziedot J. Groduma piemiņas vietas izveidei, ziedojumu kaste bija izvietota pie estrādes skatuves.Piemiņas koncertu atklāja Groduma ilggadējais līdzgaitnieks grupā "Līvi" Ainars Virga ar dziesmu "Dieva dēls". Pēc tam uz skatuves viņš aicināja Žaklīnu Cinovsku, kura dalījās atmiņās par kopīgiem piedzīvojumiem LTV1 raidījuma "Horoskopi" laikā un pievienojās mūziķiem dziesmā Kāda brīnišķa diena. Vēlāk sirsnīgus vārdus Ž. Cinovska veltīja Groduma dzīvesbiedrei Elitai Patmalniecei. Kā veltījumu viņu mīlestībai Aisha nodziedāja vienu no romantiskākajām "Opus Pro" dziesmām - "Tu un es".Uz skatuves kāpa arī Aivars Brīze, viņa izpildījumā skanēja dziesma "Dzelzsgriezējs". Tobrīd noregulēja arī skaņu sistēmu un mūzika pārņēma visu kvartālu. Pēc ilgiem laikiem izskanēja arī slavenais A. Brīzes "kur jūsu mazās plaukstiņas!?".Savukārt "Credo" nospēlēja slaveno Groduma "Ziņģi par bailēm", šī dziesma vakara gaitā skanēja vairākkārt, to skaitā arī apvienības "Pūķa gars" izpildījumā. Daļa pasākuma dalībnieku koncerta laikā atvadījās no klātesošajiem un devās uz Latvijas 1. rokkafejnīcu, kur pasākums Groduma piemiņai sākās plkst. 20. Koncertā muzicēja grupas “Pērkons”, “Credo”, “Linga”, “Bet Bet”, Armands Alksnis ar grupu, Harijs Zariņš un grupa “Colt”, Jenny May, Jānis Lemežis ar grupu, vijolnieks Dzintars Beitāns ar grupu, “Rock`n `Riga” jauno grupu konkursa “Garāžas duelis” finālisti “Pūķa gars” un “Blacksmith”, Kristīna Zaharova, Candy un Johnny Salamander, kā arī daudzi citi populāri mūziķi. Koncertu vadīja Kaspars Upacieris. Piemiņas pasākums noslēdzās ar vairāku mūziķu kopīgi izpildīto "Līvu" dziesmu "Ozolam". Pēc piemiņas pasākuma Vērmanes dārzā pasākums J.Groduma piemiņai notika arī muzikālajā krogā "Rock'n'Riga", kur uzstājās grupa "Dzelzs vilks" un citi mūziķi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja