Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Ginta Ēķe. Gatava sevi lauzt

Ginta Ēķe šovakar piedalīsies Eirovīzijas nacionālās atlases pusfinālā

Kristapa Krievkalna dziesmu Be Yourself, ar kuru dziedātāja Ginta Ēķe šovakar startēs Eirovīzijas pusfinālā, jaunā dziedātājā dēvē par sev neraksturīgu — tā ir mazliet par ātru. "Pēc sava formāta Eirovīzija ir pilnīgi pretēja manai dabai. Lielākā daļa no šī pasākuma gaida zibeņus, uguņus, ātrus ritmus, baložus. Man to visu ir grūti izdarīt, jo pēc dabas esmu ļoti mierīga. Lai uz skatuves varētu dziedāt un dejot, smaidīt un ņemties, man sevi ir jālauž," stāsta Ginta Ēķe, kas ir arī dziesmas Be Yourself vārdu autore. Tomēr nevarot jau vienmēr darīt to, kas patīk, tādēļ viņa piekritusi idejai piedalīties Eirovīzijas nacionālajā atlasē. "Neatkarīgi no rezultāta būšu guvusi pieredzi un izdarījusi secinājumus. Pats galvenais, ka zināšu — esmu izdarījusi visu līdz galam!" Svarīgākais, pēc dziedātājas domām, ir klausītāju priekšā stāties ar pārliecību, ka mākslinieks uz skatuves jūtas komfortabli un ka izpildāmā dziesma viņam pašam patīk. "To sapratu pēc piedalīšanās Cīņas klubā, pirms kura man šķita, — ai, nu es taču nekādā gadījumā nepārspēšu grupu Cosmos. Ir jāiet ar pārliecību, ka tiksi līdz galam!"

Par priekšnesumu dziedātāja stāsta — protams, būs arī šovs. Tomēr ar to viņa pārlieku neaizrausies, jo citādi būs grūti nodziedāt daudzbalsīgo dziesmu. "Saprotu, ka domas var dalīties, bet man primārais ir, lai skan labi, lai nav kauns par to, kā izklausās."

Vai Ginta uzskata, ka piedalīšanās Eirovīzijā ir zināms pakāpiens karjerā? "Pagaidām to nevaru pateikt, jo mūzikas biznesā esmu ļoti neilgi. Jo ilgāk esmu, jo mazāk saprotu," meitene smejas un pēc brīža piebilst — pilnīgi noteikti Eirovīzija ir publicitātes iespēja. "Protams, jaunam mūziķim tas ir tramplīns! Un man ir grūti iedomāties kādu mūziķi, kurš pēc piedalīšanās Eirovīzijā būtu nogrimis."

Dziedātāja piekrīt, ka Eirovīzijas nacionālās atlases fināls ir reizē visvairāk skatītais un, iespējams, arī visvairāk nīstais raidījums. "Tas ir tāds neizskaidrojams fenomens, bet latvieši laikam ir tādi. Par komentāriem internetā vispār nerunāsim. Vai tiešām cilvēkam, kurš kādu anonīmi ir nokritizējis un izgāzis pār kādu mākslinieku dubļu straumi, pēc tam kļūst labāk? Arī es esmu saņēmusi kritiku." Runājot par šo tēmu, Ginta Ēķe atgādina grupas Astro"n"out dziesmā izskanējušo domu, ka zeme ir apaļa, tādējādi visas lietas — gan labās, gan sliktās — reiz atgriežas. Viņasprāt, dažam derētu par to pārdomāt.

Taču šovakar Ginta uz Ventspils olimpiskā centra skatuves kāps ar apziņu, ka viņu atbalsta gan frizieris un stiliste, kuriem viņa ir ļoti pateicīga, gan ģimene un draugi, un centīsies visu izdarīt pēc labākās pārliecības.

Eirodziesmas pusfināls

27.II plkst.21 Ventspils olimpiskajā centrā; tiešraide LTV1 — no plkst.21.10

Eirodziesmas fināls

8.III plkst.21 Ventspils olimpiskajā centrā; tiešraide LTV1 — no plkst.21.15

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja