Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Gorā izskanēs Matīsa Čudara trio albuma Take Your Time prezentācijas koncerts

13. janvārī Latgales vēstniecība Gors aicina uz Matīsa Čudara trio koncertu No Bērzgales līdz Ņujorkai, kas būs jaunā albuma Take Your Time prezentācija plašākai publikai. Trio bez Matīsa piedalās arī kontrabasists Edvīns Ozols un bundzinieks Ivars Arutjunjans.

Pēdējo gadu laikā, Matīsa Čudara trio mūziķiem, Matīsam Čudaram (ģitāra), Edvīnam Ozolam (kotrabass) un Ivaram Arutjunjanam (bungas), savstarpēja saspēlēšanās ir kļuvusi par neatņemamu ikdienas sastāvdaļu - rituālu, kas puišiem kalpo kā enerģijas un spēka avots, garīgās izaugsmes ceļvedis, kā arī tilts starp katra personīgo pasauli un plašāku sabiedrību.

Matīsa Čudara trio mūzika galvenokārt sakņojas džeza, blūza un kantri sakausējumā. Viņu mūziku caurstrāvo latvisks melodiskums, mīlestība pret afrikāņu un indiešu ritmu pasaulēm, kā arī Matīsa darbība klasiskajā mūzikā, tostarp iegūtais maģistra grāds kompozīcijā Jeila Universitātē ASV (Yale University), sniedz trio mūzikai strukturētību, kura bieži sniedzas ārpus džeza mūzikas ierastajiem rāmjiem.

"Albums Take Your Time ir ieskats ansambļa muzicēšanas procesā, kurā apkopotie skaņdarbi un daudzu gadu laikā izlolotās melodijas, sniedz klausītajam estētisku baudījumu un emocionālu komfortu, ved pastaigā, reizēm vieglā skrējienā, cauri dažādām, neparasti iekārtotām istabām, un brīžam nemanāmi uzdod pa kādai grūtāk atminamai mīklai," stāsta Matīss Čudars.

Rēzeknes novada Bērzgales pagasts ir vieta, kurai Matīss piešķir mājas sajūtu, Bērzgalē mūziķis pavadīja lielu daļu savas bērnības, ciemojoties pie vecmammas Bernadetas Opincānes. Bernadeta bija Bērzgales folkgrupas dziedātāja un mākslinieciskā vadītāja, piedalījās teātra notikumos, dejās, pasākumu rīkošanā, latgaļu folkloras materiālu vākšanā un publicēšanā un vēl dažādās citādās ar kultūru saistītās norisēs. Latgale joprojām ir Matīsa spēka vieta, kur atpūsties no pilsētas dzīves un apmierināt nepieciešamību ik pa brīdim būt dabā, kur valda nevis cilvēka, bet gan Dieva likums.

Biļetes iespējams iegādāties Latgales vēstniecības Gors un Biļešu paradīzes biļešu tirdzniecības sistēmās. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja