Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Jauniešu orķestris ieraksta īpašu sveicienu mūzikas festivāla Rīga Jūrmala viesiem

Piektdien, 19. jūlijā, ar pieciem izciliem koncertiem Latvijas Nacionālajā operā un Lielajā ģildē sāksies jaunais simfonisko orķestru mūzikas festivāls Rīga Jūrmala. Notikuma ieskaņai īpaši veidots jauniešu orķestris topošā diriģenta Artura Oskara Mitrevica vadībā ierakstīja īpašu videosveicienu festivāla viesiem Mūzika ir mūsu dabā, informēja festivāla pārstāve Inga Vasiļjeva.

“Latvijas izcilāko mūziķu vārdi rotā pasaules nozīmīgāko koncertzāļu un operas skatuvju afišas. Mēs patiesi lepojamies ar viņiem un zinām, ka tā pirmssākumi ir Latvijas kultūrizglītības sistēma. Visa pamats ir plašais 120 mūzikas skolu un iestāžu tīkls, kurās mācās apmēram katrs 12 no Latvijas skolēniem. Fantastisks rādītājs valstij, kuras iedzīvotāju skaits ir nepilni divi miljoni! Mūsu videosveiciens ierakstīts ar lielu entuziasmu un prieku par to, ka Latvijā – zemē ar stiprām mūzikālajām tradīcijām - rodas jauns, spēcīgs festivāls, kura ietvaros pie mums brauc tik izcili mūziķi, bet mums topošajiem būs iespēja tos dzirdēt klātienē un gūt jaunus iespaidus un pieredzi!” stāsta diriģents Artūrs Oskars Mitrevics. Video sveiciens filmēts Rīgā – Kalnciema ielas kvartālā, AB Dambī, Rīgas Latviešu biedrības namā, Tallinas ielas kvartālā, Ķīpsalā u.c.

Video sveiciena ierakstā piedalījās Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas, Emīla Dārziņa mūzikas skolas, Pāvula Jurjāna mūzikas skolas, Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolas un citu skolu audzēkņi - Andrejs Jegorovs, Gunārs Mūrnieks, Arta Lipora, Marta Madara Papāne, Marta Jurjāne, Dita Immermane, Sabīne Grase, Ilva Bāliņa, Kristīne Ungure, Agnese Eisaka, Annija Elizabete Meija, Madara Tupiņa, Klinta Kluce, Ruta Kuļikovska, Elīza Sestule, Alma Anete Miķelsone, Anna Katrīna Paukšēna, Jēkabs Bernāts, Laine Luīze Freidenberga, Elza Bleikša, Katrīna Ciniņa, Pauls Reinis, Arturs Perts, Katrīna Elīza Krastiņa, Daniels Sabanskis, Kārlis Rencis, Matīss Lektauers, Edgars Karpenskis-Allažs, Roberts Grīnbergs, Ojārs Vilerts, Rainers Vestmanis, Krišjānis Laizāns, Matīss Vikmanis, Uģis Upenieks.

Videosveiciena mākslinieciskie vadītāji ir Emīla Dārziņa mūzikas skolas un Pāvula Jurjāna mūzikas skolas absolventi - Katrīna Ciniņa, Madara Tupiņa un Edgars Karpenskis-Allažs. Video sižetā skan S. Prokofjeva baleta Romeo un Džuljeta fragments.

Šī gada vasarā Latvijā notiks jauns pasaules līmeņa simfonisko orķestru festivāls Rīga Jūrmala, kura ietvaros Rīgā un Jūrmalā muzicēs tādi orķestri un pasaulslaveni diriģenti kā Bavārijas Radio simfoniskais orķestris un Suzanna Melki, Izraēlas filharmoniskais orķestris un Zubins Meta, Londonas simfoniskais orķestris un Džanandrea Noseda un Krievijas Nacionālais orķestris un Mihails Pļetņovs, kā arī daudzi izcili izpildītājmākslinieki, kas Latvijā un Baltijas reģionā muzicēs pirmo reizi.

Festivāls iekļauts vasaras festivālu Top 10 pēc britu laikraksta The Telegraph vērtējuma, kā arī ieguvis Eiropas festivālu asociācijas īpašo zīmi EFFE Lable.

Festivāla atklāšanas sezona aptvers četras nedēļas nogales, sākot no 19. jūlija līdz 1. septembrim, koncertiem norisinoties Latvijas Nacionālajā Operā un Dzintaru koncertzālē. Vairāk par festivālu -  www.riga-jurmala.com.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja