Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

JVLMA Bigbenda kompozīciju pusfinālā iekļuvuši desmit jaundarbi

Piektdien, 1. novembrī, plkst. 18.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Ziedoņa zālē norisināsies viens no nozīmīgākajiem notikumiem Latvijas džeza dzīvē – Bigbenda kompozīciju konkursa Baltijas un Ziemeļvalstu jaunajiem komponistiem 2024 (BBCC) pusfināla koncertu, kurā izskanēs desmit jauno komponistu no piecām valstīm darbi, informēja konkursa rīkotāji

Jaundarbus koncertā atskaņos Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA), Baltijas un Ziemeļvalstu mūzikas augstskolu studentu bigbends un solisti. Diriģents – Dāvis Jurka. Pēc koncerta žūrija paziņos trīs finālistus, kuru skaņdarbus noslēguma koncertā 5. decembrī Spīķeru koncertzālē izpildīs Latvijas Radio Bigbends un solisti.

“Jauno komponistu kompozīciju konkurss bigbendam ir viens no nozīmīgākajiem notikumiem Latvijas džeza dzīvē, kas ne tikai demonstrē jaunās paaudzes džeza komponistu daiļradi, bet arī atspoguļo jaunākās tendences džeza mūzikā Baltijā un Skandināvijā,” stāsta JVLMA Džeza mūzikas katedras vadītājs profesors Indriķis Veitners. Šogad konkursā tika saņemts rekordliels pieteikumu skaits, par ko jāpateicas JVLMA ārkārtīgi veiksmīgajai starptautiskajai sadarbībai, kas BBCC ir pārvērtis no lokāla konkursa par vērienīgu festivālu. “Konkursā pārstāvēti autori no piecām valstīm, un iesniegto darbu stilistiskā daudzveidība uzskatāmi rāda mūsdienu džeza daudzpusību un oriģinalitāti,” tā I. Veitners.

Konkursa žūrijā ir pārstāvji no visām trim Baltijas valstīm, Norvēģijas un Zviedrijas, kas ieguvuši lielu pieredzi un atzinību gan savas valsts, gan starptautiskā mērogā – Jon Georg Balke (Norwegian Academy of Music, Norvēģija), Peter Danemo (Royal College of Music in Stockholm, Zviedrija), Jievaras Jasinskis (Vilnius Kollegija, Lietuva), Andris Dzenītis (Latvija) un Jukkis Uotila (Sibelius Academy /Helsinki UNIARTS, Somija).

Būtisks konkursa papildinājums šogad ir meistarklases gan jaunajiem komponistiem, gan izpildītājiem, kas nedēļas garumā no 28. oktobra līdz 1. novembrim norisināsies gan JVLMA klātienē, gan tiešsaistē. Vērienīgs solās būt arī meistarklašu noslēguma koncerts, kas notiks 31. oktobrī plkst. 19.00 jaunajā kultūrvietā conTakts Tallinas ielā 10-3.

Ieeja abos koncertos – bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja