Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

KDi iesaka: Ķermeņa valoda Rīgas Centrāltirgū

Kultūras Diena un Izklaide iesaka spilgtākos nedēļas notikumus 

Ķermeņa valoda Rīgas Centrāltirgū

Neatkarīgais teātris Dirty Deal Teatro un Britu padome Latvijā aicina uz performancēm Rīgas Centrāltirgū. Tās tapušas pēc "dzīvās mākslas" (live art) meistarklasēm, kuras Rīgā šonedēļ vadīja britu mākslinieki Braiens Lobels un Steisija Makiši. Savās performancēs skatuves mākslas studenti un profesionāļi – Valters Sīlis, Jānis Balodis, Dāvids Keišs, Anete Konste, Mārtiņš Meiers, Āris Matesovičs, Māra Ribkinska, Agnese Bordjukova – caur personīgo pieredzi runās par tēmu Mans ķermenis, tavs ķermenis, ikviens. Šis ir Dirty Deal Teatro jaunā projekta Netīrās drāmas skola pirmais pasākums. Netīrās drāmas skola ir izglītojošu aktivitāšu – meistarklašu, lekciju, diskusiju un prezentāciju – kopums, kas pievēršas sabiedriski un politiski aktuālām tēmām.

Performance Sākums – 23.VII plkst. 14.30 pie Dirty Deal Teatro Spīķeru kvartālā. Ieeja bez maksas

Vasaras ritmos

Berga bazāra vasaras festivālā trešdien, 27. jūlijā, uzstāsies lieliskā pašmāju džeza, disko un fankmūzikas grupa Pieneņu vīns. Tā darbojas jau 11 gadu, taču tikai šogad laidusi klajā savu debijas albumu Roads Taken. Apvienības repertuārā dominē nevis kaverversijas, bet oriģinālkompozīcijas. Ansambļa līdere ir harismātiskā dziedātāja Evilena Protektore. Viņas balss ir jādzird!

Pieneņu vīns Berga bazārā 27.VII plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10

Opera

Krievijas Valsts kamermūzikas teātris Sanktpēterburgas opera jau piekto vasaru viesosies Jēkabpilī. Sestdien, 23. jūlijā, skatītājiem tiks piedāvāta Džoakīno Rosīni opera Seviljas bārddzinis. Diriģents Aleksandrs Goihmans, režisors Jurijs Aleksandrovs.

Seviljas bārddzinis Krustpils brīvdabas estrādē 23.VII plkst. 20. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 8–20

Sapnis par Aļasku

Šovakar Kalnciema kvartālā uzstāsies Latvijas jaunās paaudzes mūziķi, kuri apvienojušies grupā Alaska Dreamers. Apvienības skanējumā savienojas soulmūzika, R&B, postroks, blūzs, džezs un folkmūzika. Grupas kodolu veido basists un komponists Reinis Ozoliņš, bundzinieks Rūdolfs Dankfelds un vokāliste Kristīne Prauliņa. Viņiem līdzās – vēl septiņi mūziķi. Informācija: alaskadreamers.com.

Alaska Dreamers Kalnciema kvartālā 21.VII no plkst. 19. Ieeja bez maksas

Daiļrades virsotne

Cēsu Mākslas festivālā Valsts akadēmiskais koris Latvija dziedās krievu sakrālās mūzikas autora Aleksandra Grečaņinova (1864–1956) lieldarbu Ciešanu nedēļa (1912), kas ir rets viesis pasaules baznīcās un koncertnamos. Rīgā tas pēc ilgāka pārtraukuma skanēja 2015. gada augustā. Kora Latvija priekšā toreiz stājās Jaroslavļas kapelas Jaroslavija mākslinieciskais vadītājs Maskavas Valsts konservatorijas kordiriģēšanas profesors Vladimirs Kontarevs. Viņa vadībā koris Latvija uzstāsies arī Cēsīs. Opuss Ciešanu nedēļa aplūko Kluso nedēļu un pēc būtības ir nevis liturģisks opuss, bet koncertskaņdarbs. Daudzi pētnieki uzskata to par Grečaņinova daiļrades virsotni.

Koris Latvija Cēsu Sv. Jāņa baznīca 22.VII plkst. 20. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10

Valšu karalis

Uz kinoteātra Kino Citadele ekrāna tiks demonstrēts par popzvaigzni kļuvušā nīderlandiešu vijolnieka un diriģenta Andrē Rjē koncerts, kas pirms dažām dienām iemūžināts viņa dzimtajā Māstrihtā. Andrē Rjē ir valšu un crossover karalis, viens no komerciāli veiksmīgākajiem mūziķiem pasaulē. Māstrihtas šova programmā – klasiskā mūzika, valši, fragmenti no operām, operetēm, mūzikliem un humoristiskas etīdes.

Andrē Rjē koncerts Kino Citadele 24.VII plkst. 17. Biļetes EUR 10,50 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja