Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Laimei pilnīgai — laime pilnīga!

Grupa Laime pilnīga plūc uzvaras laurus MTV jauno grupu konkursā

Uz lielā ekrāna parādās koka lellīte klauniņš, viņam vēlāk pievienojas līdzīgi veidoti zvēri. Leļļu tuvplāni mijas ar melnbaltā TV ekrānā redzamiem mūziķiem. Skan lielisks roks, gluži vai septiņdesmito gadu Old School noskaņās, vēstot par lielu mīlestību pret naudu… Ir diezgan nejēdzīgi mēģināt atstāstīt videoklipa saturu, ko nedēļas sākumā Forum Cinemas redzēja tie, kuri ieradās uz grupas Laime pilnīga pirmās dziesmas I"m in love with the money videoklipa prezentāciju.

Neizsmeļami eksperimenti

Pavasarī sākās jauno grupu konkurss Soundwave, kurā visās trijās Baltijas valstīs tika meklēti jauni, talantīgi mūziķi. Kā galvenā balva uzvarētājam tika solīta iespēja sevi parādīt plašākai publikai, uzstājoties Coke Live mūzikas festivālā Krakovā, kā arī ierakstīt augstas kvalitātes videoklipu. Latvijā konkursam pieteicās vairāk nekā simt muzikālo apvienību, un MTV vīdžeja Žanete Skarule pat atzina, ka neesot domājusi, ka pie mums ir tik daudz jauno grupu! Sīvā, godīgā cīņā pie uzvarētāju goda un solītajām balvām tika grupa Laime pilnīga. Tiesa gan, tā kā jaunajiem mūziķiem ir plāns iekarot aizrobežu mūzikas cienītāju sirdis, viņi izdomājuši sevi nodēvēt internacionālāk: cerams, ārpus Latvijas grupu pazīs kā The Happs.

Stāsts par grupu Laime pilnīga sākās 2004.gadā, kad kopā sanāca Ervīns Ramiņš (vokāls) un Mārcis Vasiļevskis (ģitāra), kā arī vēl citi mūziķi, starp viņiem arī tagadējais Cosmos dziedātājs Reinis Sējāns, kurš tolaik sēdējis pie bungām. Taču pēc neilgas muzicēšanas iestājusies radošā pauze, grupa atsākusi spēlēt 2006.gadā, jau ar jaunu ritma grupu — pievienojās Jānis Olekšs (basģitāra) un Elvijs Mamedovs (bungas). Pirmais koncerts jaunajā sastāvā bijis iespaidīgs — puiši kā viesi kāpuši uz skatuves latviešu leģendārās grupas Pērkons 25 gadu jubilejas koncertā. Jānis smej, ka būs grūti šādus panākumus atkārtot: kā debitante Laime pilnīga spēlējusi ap četriem tūkstošiem cilvēku. Sākotnēji repertuārā bijušas vien pazīstamu dziesmu kaverversijas, tagad sagatavota nopietna oriģināldziesmu programma. Puiši apgalvo, ka pusotrai stundai noteikti pietiek. Nav jau īpaši daudz vietu, kur uzstāties, jo Rīgā mūzikas klubu joprojām nav daudz, tādēļ visbiežāk grupu var dzirdēt Latvijas Mūzikas akadēmijas Studentu klubā, ārpus Rīgas — festivālos.

Paši mūziķi savu daiļradi raksturo kā vairāku mūzikas žanru — blūza, džeza, pat regeja — apvienojumu ar klasisko septiņdesmito gadu rokmūziku. "Šādi spēlējam, lai interesantāk," apgalvo Ervīns. "Daudzi stili sevi ir izsmēluši, pat rokmūzika, tāpēc jāeksperimentē." Līdz šim tautās palaisti divi singli — Hey Babe un We Are Prayin, drīz būs arī trešais — tas pats, kuram tikko tapis videoklips. Albuma iznākšana gan nav prognozējama, jo, lai arī muzikālais materiāls jau varētu būt uzkrāts, tomēr viss apstājoties finanšu dēļ.

Kārpīsies paši

Soundwave nav pirmais konkurss, kurā Laime pilnīga novērtēta atzinīgi: grupa plūkusi laurus arī MicrecBārs Open 3 konkursā un ieguvusi pirmo vietu. MTV konkursā esot uzvarējuši "nekoncentrējoties", apgalvo Ervīns. Savā starpā apspriedušies, līdz Jānis paziņojis, ka grupa jau esot pieteikta.

Elvijs stāsta, ka līdz ar galvenajām balvām — videoklipa izveidi un iespēju spēlēt lielā festivālā — grupa esot saņēmusi vēl daudz vairāk, tai skaitā interneta mājaslapas dizaina izveidi, logotipu… Kā izrādās, videoklipu dziesmai I"m in love with the money veidojuši tikai MTV pārstāvji un grupa procesā gandrīz nemaz neesot piedalījusies, vien pašā sākumā aizrakstījusi savas idejas. "MTV deva mums mājienu — slava un nauda nogalina!" smej Jānis, atsaucoties uz videoklipā apspēlētajām idejām.

Taču kas tālāk? "Ir skaidrs, ka mēs nevaram gaidīt, ka MTV mums pavērtās mutēs visu ko ar karotīti baros iekšā, tagad pašiem jākārpās," Elvijs ir pārliecināts, ka turpmāk būs jācīnās par vietu zem saules. Turklāt Laime pilnīga strādā bez menedžera. Pagaidām nākas sabalansēt ikdienas pienākumus ar muzicēšanu: Ervīns un Mārcis strādā par mūzikas pedagogiem Jelgavas bērnu un jauniešu mūzikas klubā, kas jau pavisam drīz pārtaps par pirmo Baltijas jauno mūziķu rokmūzikas skolu, Elvijs, kā pats saka, sēžot birojā, savukārt Jānis nosaka īsi — studē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja