Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Latviešu vokālā grupa 'Cosmos" piedalījās pirmajā a cappella festivālā

Pagājušajā nedēļā Latvijas vokālā grupa "Cosmos" Zviedrijā piedalījās pirmajā starptautiskajā a cappella festivālā "The Real A Capella Festival", informē LETA. Šī pasākuma organizatori bija viena no pasaulē pazīstamākajām un atzītākajām a cappella grupām "The Real Group", ar kuru Cosmos pirmo reizi satikās 2005.

gada augustā, kopā koncertējot Dzintaru koncertzālē, un kopš tā laika ar zviedru grupu tiek uzturēti labi kontakti.Lai gan uzaicinājumu uzstāties šajā festivālā saņēmušas tikai grupas no Skandināvijas, tomēr latviešu grupas "Cosmos" gadījumā tika izdarīts izņēmums. “Festivāls nav tikai koncertēšana, bet tajā laikā notiek arī meistarklases, kas dod mums iespēju uzzināt jaunākās tendences un profesionāli pilnveidoties. Un, protams, tā varam parādīt sevi plašākai pasaulei,” atzina viens no grupas dalībniekiem Jānis Šipkēvics, piebilstot, ka radošiem pārsteigumiem ir nepieciešami plaši apvāršņi, tādēļ Cosmos izmanto katru iespēju satikties ar sava žanra profesionāļiem. Viņi uzstājās ne tikai "The Real A Capella Festival" atklāšanas dienā, bet arī vadīja semināru par sava pēdējā ieraksta māksliniecisko un tehnisko pusi, kā arī citā seminārā dalījās pieredzē par to, kā a cappella grupa var kļūt par vienu no populārākajām grupām savā valstī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja