Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Latvijas koriem uzvarētāju tituli un desmitiem medaļu Nāciju Grand Prix Rīga 2017 un 3. Eiropas koru olimpiādē

Latvijas kori ar lieliskiem panākumiem piedalījušies Rīgā notiekošajā Nāciju Grand Prix Rīga 2017 un 3. Eiropas koru olimpiādē, vēsta organizatori.

Otrajā apbalvošanas ceremonijā Arēnā Rīga svētdienas vakarā paziņoti Nāciju Grand Prix Rīga 2017 un  3. Eiropas koru olimpiādes otrās daļas uzvarētāji piecās konkursa kategorijās, kas saņem uzvarētāju un čempionu titulus, un mākslinieka Egīla Medņa veidoto balvu. Atklātā konkursa labākie saņem zelta, sudraba un bronzas diplomus.

Latvijas kori svētdien saņēma vienu Nāciju Grand Prix Rīga 2017 uzvarētāja titulu (Rīgas pareizticīgo kamerkoris Blagovest), kā arī desmit zelta un vienu sudraba medaļu. Eiropas čempionu konkursā Latvijas koriem ‑ trīs 3. Eiropas koru olimpiādes čempiona tituli (Rīgas pareizticīgo kamerkoris Blagovest, Ķekavas mūzikas skolas bērnu koris, bērnu un jauniešu studija Gaismiņa), kā arī sešas zelta un divas sudraba medaļas. Atklātajā konkursā kori no Latvijas saņēma piecus zelta un astoņus sudraba diplomus.

Kopā visās desmit Nāciju Grand Prix Rīga 2017 un 3. Eiropas koru olimpiādes kategorijās (pirmā un otrā daļa) kori no Latvijas saņēmuši:

  • trīs Nāciju Grand Prix Rīga 2017 uzvarētāja titulus, 27 zelta un trīs sudraba medaļas;
  • piecus 3. Eiropas koru olimpiādes čempiona titulus, 12 zelta un sešas sudraba medaļas;
  • 13 zelta un 18 sudraba diplomus Atklātajā konkursā.

Nāciju Grand Prix Riga 2017 un 3. Eiropas koru olimpiādē, kas no 16. līdz 23. jūlijam notika Rīgā, pasaules līmeņa koru sacensībās, konkursā Eirovīzijas gada koris 2017 un Dziesmu un deju svētku ieskaņas koncertā piedalījās vairāk nekā 150 koru un 10 000 dziedātāju no visas pasaules, pārstāvot 39 nācijas.

Nāciju Grand Prix Rīga 2017 un 3. Eiropas koru olimpiādes ietvaros skaistākajās Rīgas un Latvijas koncertzālēs, baznīcās, parkos un svēros notika koru konkursi desmit dažādās koru dziedāšanas kategorijās, izcilu pasaules līmeņa diriģentu meistarklases, nāciju parāde, čempionu un draudzības koncerti, bērnu un jauniešu koru lielkoncerts.

Eiropas koru olimpiāde notiek reizi divos gados, tās ideja un mērķis ir caur dziesmu veicināt izpratni un mieru starp tautām, vienot cilvēkus no visas pasaules draudzīgā sacensībā.  Pasākuma vienojošais moto ir Singing together brings nations togetherKopā dziedāšana savieno nācijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja