Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Latvijas Radio sāk dziesmu aptauju Latvijas likteņdziesma

Par godu šī gada 18.novembrī gaidāmajai Latvijas Republikas 90. dzimšanas dienai Latvijas Radio 2 rīko dziesmu aptauju Latvijas likteņdziesma.

Visiem dziesmu mīlētājiem Latvijas Radio 2 piedāvā balsot par aizvadītajos deviņdesmit gados tautā populārākajām un iemīļotākajām 90 dziesmām. Dziesmu saraksts atrodams internetā, LR2 mājas lapā. Turpat lasāmi arī īsi apraksti par dziesmu tapšanas laiku un nozīmi. Pirms balsošanas iespējams noklausīties arī dziesmas fragmentu. Savukārt LR2 ēterā šīs dziesmas tiks regulāri atskaņotas, lai atgādinātu klausītājiem mūsu populārās mūzikas spožākās pērles.

Aptaujā piedalās Alfrēda Vintera dziesmas 20.gs. 30. gadu populāro dziedoņu un paša autora priekšnesumā, kā arī E.Rozenštrauha, A.Žilinska, E.Īgenbergas, R.Paula, I.Kalniņa, Z.Liepiņa, M.Brauna, J.Lūsēna populārākie skaņdarbi, kurus izpildījuši tādi populāri mākslinieki kā V.Butāne, E.Zveja, Z.Račiņa, M.Vilcāne, O.Grīnbergs, N.Bumbiere, V.Lapčenoks, R.Trence, I.Skrastiņš, Ž.Siksna, J.Paukštello, H.Spanovskis u.c. Izvēlētas arī dziesmas no Līvi, Remix, Prāta Vētra, Cosmos, Apvedceļš, Tranzīts u.c. grupu repertuāra, dodot priekšroku emocionāli saviļņojošām, patriotiskām, populārām, vēsturiski nozīmīgām vieglās mūzikas žanra zelta fonda dziesmām, kuru mūzikas un teksta autori un izpildītāji pārstāv Latvijas valsti. Tikpat atšķirīga kā dziesmu noskaņa un tēma ir arī ierakstu kvalitāte – no 30. gadu skaņuplatēm līdz šogad tapušā grupas Baltie lāči dziesmas Skaidra volūda ieskaņojuma. Aptaujā Latvijas likteņdziesma piedalās gandrīz visas Mikrofona aptaujas uzvarētājas, jo tās darbības laikā šis bija lielisks veids, kā noskaidrot konkrētajā gadā populārāko latviešu autoru dziesmu.

Balsošana par Latvijas likteņdziesmu notiek divos veidos: sūtot dziesmas kārtas numuru uz īsziņu centrāli 144 (maksa par pakalpojumu 10 santīmi) vai balsojot LR2 mājas lapā, sadaļā Latvijas likteņdziesma.

Aptaujas Latvijas likteņdziesma uzvarētāja tiks pasludināta īsi pirms Latvijas Republikas jubilejas 11. novembrī, bet čaklākos un veiksmīgākos balsotājus gaida īpašas pārsteiguma balvas no LR2.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja