Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Lauzts tenora Aleksandra Antoņenko un Siguldas Opermūzikas svētku organizētāju līgums

Trešdien, 12. jūnijā, lauztais līgums apstiprina informāciju, ka tenors Aleksandrs Antoņenko tiešām nedziedās Otello lomu šīsvasaras Siguldas Opermūzikas svētku plānotajā iestudējumā, Džuzepes Verdi operā Otello, kam Siguldas pilsdrupu estrādē jānotiek 3. augustā.

Opersvētku rīkotāji tuvākajās dienās vēstīs, vai Siguldā tiks izrādīta minētā opera ar citu titullomas atveidotāju, vai arī skatītājiem tiks piedāvāts citas operas iestudējums.

XXI Starptautiskie Siguldas opermūzikas svētki tiks aizvadīti bez ievērojamā latviešu tenora Antoņenko

"Līgums ir lauzts pēc abpusējas (Opermūzikas svētku rīkotāja Daiņa Kalna un dziedātāja Aleksandra Antoņenko) piekrišanas un vienošanās. Puses no šīs vienošanās parakstīšanas brīža neuztur viena pret otru ne morālas, ne mantiskas, ne finansiālas, ne kāda cita veida pretenzijas un nepiesaka nekādus zaudējumus," portālam Diena.lv atbildēja zvērinātā advokāte Helēna Staņislavska, dziedātāja pārstāve abu pušu sarunās. "Sadarbība mākslinieciskajā līmenī un izpratne katram ir sava un atšķiras no sākotnējā varianta, kāds tika piedāvāts preses konferencē Hotel de Rome. Tad labāk, lai cilvēki šķiras, iet katrs savu ceļu un īsteno katrs savus plānus," komentēja H.Staņislavska un piebilda, ka dokuments ir parakstīts, tas ir saistošs abām pusēm un nav atsaucams.

"Šis ir gadījums, kad katram ir taisnība un taisnības ir divas. Ja varētu laiku pagriezt atpakaļ, rezultāts būtu citāds, taču rētas jau bija iecirstas pārāk dziļas. Cilvēki ir emocionāli, viņi ir mākslinieki. Ja emocionāli cilvēki kaut ko pauž, tad viņi stāv kā klints, un te ir trīs spēcīgas personības. Bet ja nevar sadarboties, tad labāk ir šķirties. Diemžēl šis bija gadījums, kad kopsaucēju nevarēja atrast. Neko darīt, tagad skatuve tiek atdota ārzemniekiem," teica H. Staņislavska. Opermūzikas svētki Siguldā viņas vērtējumā "divdesmit gadus bijis skaists svinīgs pasākums". "Bija patīkami aizbraukt un uzaicināt draugus. Es domāju, ka cilvēki vasaras laikā var vairāk laika veltīt radošiem procesiem un skaistiem notikumiem. Dzīve ir pārāk īsa, lai ķildotos. Jāsadarbojas, nevis vienam otru jāgremdē," viņa sacīja.

Juriste arī norādīja, ka cilvēki, kuri gaida Opermūzikas svētkus, ir zināmā mērā maldināti, jo ir publicēta operas uzveduma reklāma un izpildītāju sastāvs, bet tagad nav zināms, kas būs vietā. "Diriģents Aleksandrs Viļumanis jau bija izdarījis lielu sagatavošanas darbu, bet te pēkšņi izrādījās, ka ar viņu vēl nav noslēgts līgums. Nu viņam par to nekas nepienākas, un atnāks cits uz visu gatavu. Mēs jau redzam tikai spožo gala rezultātu," noteica H. Staņislavska.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja