Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Lielāko nomināciju skaitu Zelta mikrofona 2020 balvai saņēmusi grupa Instrumenti, Raimonds Pauls un dziedātāja Patrisha

Visvairāk nomināciju Zelta mikrofona balvai saņēmusi grupa Instrumenti, ar trīs ierakstiem uz balvu pretendē Raimonds Pauls, kā arī dziedātāja Patrisha, aģentūru LETA informēja balvas pārstāve Ilze Pleša.

Grupa Instrumenti nominēta četras reizes, Raimonda Paula vārds minēts trīs kategorijās, savukārt dziedātāja Patrisha nominēta trijās kategorijās.

Kategorijā Gada dziesma nominēts Dons ar Es nāktu mājās, Patrisha ar dziesmu Es varu būt tā, grupa Laika Suns ar dziesmu Pavasari, grupa Astro'n'out ar kompozīciju Uzmācīga melodija (mani), grupa Instrumenti ar dziesmu Visā Visumā Visums ir viss.

Kategorijā Gada roka vai metāla mūzikas albums par uzvaru cīnīsies grupa Laime Pilnīga ar albumu Atoms, grupa Pienvedēja piedzīvojumi ar albumu Nelaiks, grupa Sonntags Legion ar albumu Gute Nacht in The Middle of The Sea, grupa The Bad Tones ar albumu Is It Good Enough? un grupa Indygo ar albumu The Result of Everything.

Kategorijā Gada debija izvirzīts hiphopa mākslinieks Prusax ar albumu A+, dziedātāja Katō ar albumu Ko mani putni ēd, Nikto ar albumu Nikto, Patrisha ar albumu Patrisha bija šeit, Carousel ar albumu Sketches Of Sleepless Nights.

Kategorijā Gada klasiskās vai kora mūzikas albums izvirzīts kora Kamēr albums Kalpotājs. Blumbergs. Kamēr..., Reiņa Zariņa albums Kreisleriana. Octagon, Guntas Ābeles albums Magnificello, Latvijas Radio kora, Sigvarda Kļavas un Kaspara Putniņa albums Vakara Impresija, Valsts akadēmiskais kora Latvija, Latvijas Nacionālā Simfoniskā orķestra, orķestra Rīga, Māra Sirmā un Lauras Teivānes albums Vasks. Lūgšana.

Kategorijā Gada alternatīvās vai indie mūzikas albums nominēts grupas Carnival Youth albums Good Luck, grupas Juuk albums Indulgenču tirgotāji, Nikto albums Nikto, grupas Tribes of the City albums Rust and Gold, kā arī grupas Ezeri albums Sāls.

Savukārt kategorijā Gada mūzikas albums bērniem nominēts Ulda Marhileviča, Antras Stafeckas, Ginta Grāveļa, Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu kora, diriģenta Romāna Vanaga albums Brīnišķīga satikšanās, Babītes novada Salas pagasta popgrupas Pīlādzīši un Cool Kids albums Neticams notikums, Lauras Sebres un Lauras Polences albums Tutas dziesmas, divdesmit talantīgu Latvijas bērnu un jauniešu albums Ziemas stāsts.

Kategorijā Gada džeza mūzikas albums nominēts Denisa Paškeviča, Kristiana Franka, Klausa Kasgarda un Karstena Landora albums Asta in Madrid, Kārļa Auziņa albums Oneness and the Transcendent Truth, trio Endless Roar albums Rush Hush, grupas Lupa albums Sequences and Consequences, Denisa Paškeviča, Vjačeslava Gaņeļina un Arkādija Godesmana albums Variations.

Par uzvaru kategorijā Gada elektroniskās un deju mūzikas albums sacentīsies elektroniskās mūzikas producenta Kashuks albums Lost Echo, Normunda Rutuļa albums Man nav žēl (remiksi), elektroniskās mūzikas projekta Reactive Beats albums Reactive Beats Live at Palladium, projekta Brimstone albums The Intermediaries un Niklason albums Yard Wolf.

Uz Gada hiphop mūzikas albuma titulu pretendē hiphopa mākslinieks Prusax ar ierakstu A+, Viņa ar albumu Mildas īstais vārds ir Zelma, grupa Singapūras Satīns ar albumu Ne jau atkal, rolanda če un xantikvariāts albums Siera Plate 2 un apvienība Kreisais Krasts ar albumu Tilts.

Kategorijā Gada instrumentālās vai starpžanru mūzikas albums nominēts Mārcis Auziņš ar ierakstu Aizrautība, grupa Dagamba ar albumu Dagamba fest. Tchaikovsky, Lolitas Ritmanis, valsts akadēmiskā kora Latvija un diriģenta Māra Sirmā, filmas kamerorķestra albums Mūzika no filmas Dvēseļu putenis, Raimonda Paula, Daumanta Kalniņa, Raimonda Macata, Oskara Sproģa, stīgu kamerorķestra un Kaspara Ādamsona albums Raimonds Pauls. Daumants Kalniņš. Tikšanās Dailē, kā arī Raimonda Paula un Dināras Rudānes albums Viņa un viņš.

Savukārt kategorijā Gada popmūzikas albums nominēta grupa Triānas Parks ar albumu 11, grupa Instrumenti ar albumu Cilvēks, dziedātāja Aminata ar albumu Maiga vara, grupa Astro'n'out ar albumu Multivitamīnu multipaka, dziedātāja Patrisha ar albumu Patrisha bija šeit.

Kategorijā Gada šlāgera, kantrī vai rockabilly mūzikas albums nominēts Noel Lyons ar albumu Angels In Your Eyes, Bad Habits ar albumu Bad Habits, The Swamp Shakers ar albumu Don’t Wanna Miss, Raimonda Paula un Andra Bērziņa albums Es šonakt sēdēšu uz jumta, Mārtiņš Ruskis ar albumu Piparmētru tēja.

Kategorijā Gada tautas vai pasaules mūzikas albums par uzvaru cīnīsies Ciblas folkloras kopa Ilža ar albumu Lutsi rahvalaulud. Ludzas Igauņu dziesmas, Jauno Jāņu orķestris ar albumu Saule brauca debesīs. Mūzika Rozes Stiebras animācijas filmai, grupa Auļi ar albumu Senču balsis, Dārdi ar albumu Stipri vārdi, Zeme ar albumu Visuma Vizošā Tumsa.

Kategorijā Gada videoklips nominēta grupa Dagamba ar videoklipu dziesmai Black Swan, Dons ar videoklipu dziesmai Es nāktu mājās, grupa Very Cool People, Edavārdi, ansis un Kristīne Prauliņa ar videoklipu dziesmai Labirints, hiphopa mākslinieks Ozols ar videoklipu dziesmai Mūžība, grupa Instrumenti un Prāta vētra ar videoklipu dziesmai Te saule aust.

Savukārt par Gada koncertieraksta video titulu sacentīsies Atom ar Live Concert at AMFO Studio, grupa Instrumenti ar koncertu Daugavas stadionā, Intars Busulis un Abonementa orķestra 8. marta koncerts Arēnā Rīga, Ozols ar jubilejas koncertu Siguldā, kā arī veltījuma koncerts Mans draugs Mārtiņs Freimanis, kas norisinājās Ķīpsalas hallē.

Savukārt labākā 2019. gada albuma dizains pieder grupas Tribes of the City albumam Rust and Gold, savukārt par labāko 2019. gada studijas producentu atzīts Kaspars Ansons.

Kā ziņots, šogad žūrija vērtēja 116 albumus, 55 dziesmas, 61 videoklipu, 22 debijas albumus un 8 koncertierakstus video formātā. Kopskaitā 262 pieteikumi pretendēja uz iekļūšanu nominantu pieciniekā.

24.Mūzikas ierakstu gada balvas Zelta mikrofons 2020 ceremonija notiks 18. februārī Dailes teātrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja