Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

LNSO fonds izveido savu izcilības balvu orķestra mūziķiem

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) fonds ir izveidojis savu izcilības balvu orķestra mūziķiem, kuru pasniegs sezonas noslēguma koncertā 2024. gada maijā, preses konferencē informēja LNSO valdes locekle Indra Lūkina.

Konkurss ir paredzēts LNSO mūziķiem, kuru sniegums tiks vērtēts visas koncertsezonas laikā. "LNSO spēlē izcili mūziķi, un viņi ir pelnījuši, lai viņus vēl vairāk ceļ saulītē," sacīja Lūkina. Balva nebūs tikai par perfekcionismu spēlē, bet arī par daudziem citiem aspektiem, piebilda orķestra vadītāja.

Muzikoloģe Gunda Vaivode skaidroja, ka orķestrī ir aptuveni simts mūziķu, un katrā koncertā viņiem ir cits uzdevums, tādēļ, lai viņus vērtētu, būtu jādzird katrs orķestra koncerts. Kritēriji balvas piešķiršanai būšot izcils darbs visas sezonas garumā, spilgta dalība orķestra kamermūzikas programmu ciklā, radošas inovatīvas repertuāra veidošanā kamermūzikas cikla un izglītojošo koncertu programmās. Tikšot novērtēts arī ideju pienesums. Kā noslēdzošo kritēriju Vaivode minēja LNSO tēlu apliecinošu darbību Latvijas koncertdzīvē.

Mūziķu izcilības vērtēšanā var piedalīties arī ikviens LNSO koncertu apmeklētājs, koncertu starpbrīžos balsojot par paša izvēlētu mūziķi.

Kā pauda Lūkina, žūrijā būs fonda dibinātāji Gunda Vaivode, Andris Poga, Ints Dālderis, Arturs Maskats un Līga Līce, kā arī fonda valdes locekļi Jānis Jenzis un Inese Stankeviča.

Balvas apmērs ir 5000 eiro, kuru sarūpējuši fonda atbalstītāji, informēja Jenzis.

LNSO fonds dibināts ar mērķi radīt platformu kvalitatīvai sabiedrības iesaistei orķestra attīstībā, liecina publiski pieejamā informācija. Aktivitātes, kas saistītas ar ārējā finansējuma piesaisti un mērķa ziedojumu administrēšanu, īsteno LNSO fonds.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja