Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

LU Lielajā aulā notiks kamerkora Ave Sol 50. jubilejas gada noslēguma koncerts Esi sveicināta, saule!

Rīgas kamerkoris Ave Sol ar dažādiem koncertiem visa gada garumā svin savu 50 gadu pastāvēšanas jubileju. Kora jubilejas gads noslēgsies ar muzikāli vērienīgu un daudzveidīgu koncertu Esi sveicināta, saule! 2019. gada 2. novembrī plkst. 18 Latvijas Universitātes Lielajā aulā, informēja kora pārstāvji.

Rīgas kamerkora Ave Sol 50 gadu jubilejas koncertprogramma veidota, par pamatu ņemot kora vēsturisko un pirmatnējo sūtību – pasūtināt jaundarbus atzītiem latviešu komponistiem, kā arī demonstrēt kolektīva augsto māksliniecisko un profesionālo sagatavotību, atskaņojot XX un XI gadsimtā atzītu Eiropas komponistu kormūzikas šedevrus. Rīgas kamerkoris Ave Sol pievērsīsies latviešu kormūzikas retrospekcijai un kora “zelta fondam”, sākot no Jāzepa Vītola līdz pat Mārtiņam Braunam.

Koncerts sāksies ar Alfrēda Kalniņa kompozīciju Esi sveicināta, Saule!, ko maestro Imants Kokars pārveidojis, un šobrīd šī versija kalpo kā visiem zināmais kora Ave Sol episkais un monumentālais moto. Koncertā Raiņa poēma Ave Sol izskanēs komponistu Andra Sējāna un Kārļa Lāča komponētajos jaundarbos.

Koncerta otrajā daļā koris par izaicinājumu sev ir izvēlējies XX un XXI gs. Eiropas un Latvijas komponistu dažādu stilu kormūziku, lai atklātu kora unikalitāti, skanējuma robežu paplašināšanu līdz garīgo dimensiju augstākajiem horizontiem. Koncerta trešā daļa būs Latvijas mūzikas virsotnes no pēdējo gadu spilgtākajiem notikumiem līdz Rīgas kamerkora Ave Sol “zelta” repertuāram, ar kuru koris pārstāvējis Latviju neskaitāmos koncertos visā pasaulē. Izskanēs latviešu saules klasika - Emīla Dārziņa Minjona, Jāņa Zālīša Birztaliņa, Jāņa Kalniņa Apsniegošā pilsēta - un Latvijas mūsdienu komponistu - Mārtiņa Brauna, Uģa Prauliņa un Jura Karlsona - nepārspētie kora šedevri.

Koncerta fināls veidos tiltu starp Rīgas kamerkora Ave Sol visu laiku paaudzēm. To iesāks Lūcijas Garūtas un Andreja Eglīša kantātes Dievs, Tava zeme deg! lūgšanas Mūsu Tēvs debesīs atskaņojums. Jāzepa Vītola balādi ar Ausekļa vārdiem Gaismas pils un latviešu tautasdziesmu Rīga dimd būs aicināti dziedāt visu paaudžu kora dziedātāji un koncerta publika.

Koncertā piedalīsies Rīgas kamerkoris Ave Sol, mākslinieciskais vadītājs, galvenais diriģents Andris Veismanis, diriģents Jurģis Cābulis. Solisti: Gerda Griķe, Sniedze Kaņepe, Aija Veismane-Garkeviča, Ance Zavadska un Mārtiņš Zvīgulis. Koncerta viesi būs Vidzemes kamerorķestris, komponists Uģis Prauliņš, diriģents Mārtiņš Klišāns, pianiste Agnese Egliņa un čellists Ēriks Kiršfelds.

Bezmaksas ielūgumi būs pieejami no 21. oktobra Biļešu paradīze kasēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja