Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

LU Lielajā aulā pēc Gido Kokara ieceres izskanēs Dziesmu svētkiem veltīts koncerts

Sestdien, 20.oktobrī, plkst.17 Latvijas Universitātes Lielajā aulā notiks koncerts Gido Kokara Dziesmusvētku mantojums – Noslēguma koncerts, kas būs skats uz Maestro veidoto šā koncerta ideālo programmu, informēja koncerta pārstāve Anete Pitena.

Koncerta rīkotāji norāda, ka pērn, ieskandinot Latvijas simtgades Dziesmu un deju svētkus, notika Maestro veidotais Dziesmu svētku Atklāšanas koncerts, kas guva ārkārtīgi lielu atsaucību gan no dalībnieku, gan koncerta apmeklētāju puses. 

Maestro atstātajās piezīmēs četru gadu laikā tapusi izlolota, līdz „ideālam” izstrādāta dziesmu izlase. Ar nerimstošu enerģiju Gido Kokars veidojis Mežaparka estrādei piemērotu Dziesmu svētku Noslēguma koncerta programmu, pievēršot uzmanību vissmalkākajām detaļām un atstājot norādes par vēlamo atskaņotājmākslinieku sastāvu, muzikālā materiāla māksliniecisko interpretāciju u.c.

„Dziesmu svētki ir sakrāls rituāls, kas izdzīvojis un veidojies cauri laikiem,”  šo vienkāršo un ietilpīgo rindu rakstījis Gido Kokars, kurš pats iemieso Dziesmu svētkus, to tradīciju, vēsturi un ilgtspēju. 1938.gadā, pēdējos pirmās brīvvalsts svētkos bijis dziedātājs tenoru grupā, 1948.gadā  jau diriģenta godā, izejot cauri laikmeta griežiem līdz pat šodienai. Viņa cienījamais vecums, gaišā galva un nebeidzamā mīlestība pret dziesmu un Dziesmu svētkiem, uzticēšanās mūsu profesionālai varēšanai ir motivācija īstenot šo koncertu.

Koncerta mākslinieciskais vadītājs un diriģents – Ints Teterovskis, režisors – Juris  Jonelis, koncertu vadīs mūzikas žurnālists Orests Silabriedis. Koncertā piedalīsies jauniešu koris Balsis, Jasmīnas koris, Nacionālo Bruņoto spēku orķestris, diriģenti Agita Ikauniece-Rimšēviča, Uldis Kokars un Guntis Kumačevs, solisti Kristīne Gailīte, Viktorija Pakalniece, saksofonu kvartets N[ex]t move un citi.

Koncerta scenogrāfija veidota ar video projekcijām, kuru pamatā ir Gido Kokara radošā ceļa, meklējumu, iespaidu atspoguļojums, dokumentāli ieraksti.

Ieeja koncertā bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja