Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Noskaties čellistes Margaritas Balanas mākslas īsfilmu Pianissimo

Pazīstamā latviešu čelliste Margarita Balanas uzņēmusi savu pirmo mākslas īsfilmu Pianissimo, kuras pamatā ir izcilā latviešu komponista Pētera Vaska skaņdarbs Grāmata čellam. Īsfilmas idejas autore ir pati māksliniece. Tā tiks izrādīta uz lielajiem ekrāniem Londonā, kā arī aprīlī Pētera Vaska festivālā Cēsīs, informēja čelliste.

Mākslas filma Pianissimo ir mūzikas un kino savienojums, kurā vēstīts par traģēdiju un cerību. Tas ir stāsts par jaunu, daudzsološu mākslinieci, kura ieguvusi iespēju doties prom no mājām, lai profesionāli izkoptu savu talantu. Jaunajai mūziķei šajā ceļā nākas sastapties ar zaudējumu un cīnīties, lai turpinātu tuvoties savam viskvēlākajam sapnim. Tā ir sirdi postoša patiesība par to, ka mentālās veselības problēmas var slēpties pat aiz iedrošinoša smaida.

"Ilgošanās, meklēšana un zaudējums ir sajūtas, ko ir izjutis ikviens, un Pētera Vaska mūzika tās spēj dziļi un patiesi atainot. Grāmata čellam ir viens no maniem vistuvākajiem skaņdarbiem - to esmu atskaņojusi prestižākajās koncertzālēs - un vēlos, lai Pianissimo uzrunā vēl plašāku auditoriju," stāsta čelliste.

Savu pirmo aktrises pieredzi Margarita ieguva jau astoņu gadu vecumā, piedaloties Jaunā Rīgas teātra Alvja Hermaņa režisētajā izrādē Stāsts par Kasparu Hauzeru.

Pianissimo tapusi sadarbībā ar Apvienotās Karalistes filmu studiju Holland Brothers un mākslas un mūzikas fondu Hattori Foundation, tās režisors ir Kolins Hollands.

Margarita Balanas ir viena no spožākajām savas paaudzes jaunajām čellistēm, kura ar panākumiem koncertē pasaules slavenākajās koncertzālēs: Londonā Karaliskā Alberta, Karaliskā festivālā un Vigmora zālē, Vestminsteres pilī, Berlīnes Filharmonijas zālē, Telavivas mākslas muzejā, Volta Disneja zālē ASV, Austrālijā, Dienvidamerikā, Āzijā un citur. Balanas ir vairāku starptautisku konkursu laureāte, saņēmusi Lielās mūzikas balvas nomināciju kategorijā Gada jaunais mākslinieks 2018. 2019. gadā vasarā absolvējusi maģistratūras studijas Londonas Karaliskajā Mūzikas akadēmijā, šobrīd aktīvi koncertē un pasniedz meistarklases. 

Paralēli muzikālajai karjerai Margarita aizraujas ar gleznošanu. Šī gada Čello Cēsis festivāla ietvaros bija skatāma viņas performance, gleznojot dzīvās mūzikas pavadījumā.

18. janvārī Margarita kopā ar māsu Kristīni Balanas un pianistu Andreju Osokinu būs dzirdama Latvijā, kur Liepājas koncertzālē Lielais dzintars izdzīvos cilvēka mūžu dažādu valstu kino mūzikas stāstā.

Top komentāri

Silvija
S
Malacis! Ļoti skaisti un aizkustinoši
Linda
L
Ļoti patika, aizkustinoši!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja