Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +25 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Orķestra Rīga jaunā sezona tiks atklāta augustā ar koncertciklu Vasaras klasika

Orķestris Rīga izziņo rudenī un ziemā gaidāmās koncertprogrammas, kā arī uzsāk koncertu biļešu pārdošanu.

2024./2025. gada sezona jau augustā tiks atklāta ar koncertciklu Vasaras klasika, kurā uz īpaši Rīgas Doma akustikai iecerētām mūzikas programmām vienojas orķestra pūšaminstrumenti un Latvijā atzīti ērģelnieki. Skolēnu auditorijai tiks piedāvāts rudens abonements ar diviem koncertiem rudens semestrī VEF Kultūras pilī. Savukārt orķestra Rīga Ziemassvētki šogad skanēs džeza mūzikas skaņās.

2023./2024. gada sezonas izskaņā orķestris Rīga jau aizvadījis akadēmisku latviešu mūzikas koncertprogrammu Lūgšana, kas izskanēja 14. jūnijā Rīgas Sv. Jāņa baznīcā, taču 20. jūnijā vēl aicina klausītājus jestri ielīgot svētku noskaņu ar vairākiem nelieliem koncertiem Rīgas pilsētas centrā – plkst. 12.00 Rātslaukumā un plkst. 11.00 un 13.00 Mazās ģildes dārzā, bet 21. jūnijā būt klātesošiem Zāļu tirgū Doma laukumā. Plašāka informācija par visiem ielīgošanas un Jāņu pasākumiem un to norises programma mājaslapā vasara.riga.lv.

Koncertcikls Vasaras klasika ir tradīcija ar kuru Rīgas Domā tiek ieskandināta katra nākamā orķestra Rīga koncertsezona, un kurā uz īpaši Rīgas Doma akustikai iecerētām mūzikas programmām vienojas orķestra pūšaminstrumenti un Latvijā atzīti ērģelnieki. Šī gada augustā gaidāmi divi koncerti. To norise notiek ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

6. augustā ar koncertprogrammu Bahs, Berliozs, Bārnss diriģenta Valda Butāna vadībā orķestris saspēlēsies ar ērģelnieci Ilonu Birģeli. Ja abu dižgaru Johana Sebastiāna Baha un Hektora Berlioza vārdi klasiskās mūzikas vēsturē ir neapstrīdami lielumi, tad ko līdzīgu varētu teikt par šajā programmā iekļautā trešā lielā B komponista Džeimsa Bārnsa nozīmi modernās simfoniskās pūtēju orķestra mūzikas kontekstā. Līdzās orķestra izpildītajiem opusiem ērģelnieces interpretācijā izskanēs gan Baha mūzika, gan Latvijas un pasaules publikai pavisam maz zināmie H. Berlioza ērģeļdarbi.

Koncertā Bahs, Brukners, Britens, kas Rīgas Domā skanēs 20. augustā, notiks orķestra Rīga atkalredzēšanās ar diriģentu Jāni Liepiņu, Manheimas Nacionālā teātra pirmo kapelmeistaru. Šajā koncertā spožo izpildītāju pulkam pievienosies ērģelnieks Aigars Reinis. Koncerta nosaukumā pieteikto komponistu mūzika skanēs gan orķestra, gan ērģelnieka interpretācijā. Koncerta klausītājiem būs iespēja dzirdēt arī obojas pēcteča – angļu raga – maigo skanējumu J. S. Baha mūzikā, ko koncertā atskaņos orķestra Rīga oboju grupas mūziķe Inese Grāvleja.

Orķestra Rīga koncertpiedāvājumu klāstā vienmēr bijusi īpaša loma arī skolēnu auditorijai veltītiem koncertiem. Tās ir sarunas par mūziku Nāc, ieklausies orķestrī Rīga!, kurās kopā ar orķestri allaž ir atraktīvais dziedātājs Daumants Kalniņš, kurš aizraujoši stāsta par mūziku un katrā koncertā piedāvāto sarunu tēmu. Šo mācību gadu uzsākot, piedāvājam divus koncertus jaunāko klašu skolēniem VEF Kultūras pilī – Mūzika. Mūžīgais dzinējs 2. oktobrī un Bundzinieku Ziemassvētki 3. decembrī, kas pieejami arī kā Rudens abonements skolēniem – Nāc, ieklausies orķestrī Rīga!

Šī gada Ziemassvētkos orķestra Rīga mūziķi nolēmuši klausītājus iepriecināt ar džeza mūzikas koncertiem 17. decembrī VEF Kultūras pilī un 20. decembrī kinoteātrī Splendid palace. Svētku noskaņu veidos orķestra Rīga bigbends džeza mūziķa Roberta Martini vadībā un spožs vokālistu duets – Paula Saija un Daumants Kalniņš. Koncertā Džeza mūzika Ziemassvētkos liela daļa būs atvēlēta latviešu mūzikai, skanēs arī instrumentāla mūzika no baleta Riekstkodis Djūka Elingtona džeza apdarē.

Biļetes uz koncertiem iespējams iegādāties visās Biļešu paradīzes kasēs un tīmekļvietnē www.bilesuparadize.lv.

Vairāk informācijas orķestra Rīga mājaslapā www.orkestris.riga.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja