Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Portugāle - zemes mala Eiropas Savienības mājā

16. aprīlī Eiropas Savienības mājā mākslas tikšanās ciklā Eiropas gadalaiki: pavasaris, vasara notiks pasākums _Portugāle - zemes mala._Pasākumā piedalīsies mūziķi Jolanta Gulbe-Paškeviča, Ivars Hermanis un Ingus Feldmanis, dzejnieks un tulkotājs Leons Briedis, kā arī bijušais Latvijas vēstnieks Portugālē Artis Bērtulis.

Kā ir tur, kur beidzas zemes mala? Vēlme to meklēt nereti rodas, nokļūstot Portugālē. Vietā, kur atrodamas korķozolu audzes un lauru koki, svētceļojumu mērķi, baznīcu, leģendu un vēstures notikumu zemē, kur ik uz soļa ieraugām ažuležu - portugāļu apgleznotās flīzes. Portugālē bezgalīgi plašais skats uz okeānu mudina muzicēt tik smeldzīgi kā fado – šīs mūzikas pasaulē ievedīs dziedātāja Jolanta Gulbe-Paškeviča, muzicējot kopā ar Ivaru Hermani (mandolīna, ģitāra) un Ingu Feldmani (ģitāra).Portugāļu dzejnieks Nunu Žūdisu raksta: "Daži meklē attēlu, ko sapnis nav saglabājis." Pasākumā klātesošie meklēs pērles portugāļu literatūrā dzejnieka, literāta un tulkotāja Leona Brieža skatījumā, iepazīstot Paulu Tešeira, Eužēniu de Andradi un 20. gadsimta slavenākā portugāļu dzejnieka Fernandu Pesoas veikumu.

Diskusijā kopā ar Leonu Briedi par Portugāles izaicinājumiem, šīsdienas acīm raugoties, piedalīsies arī bijušais Latvijas vēstnieks Portugālē Artis Bērtulis.

Pasākums Portugāle - zemes mala notiks 16. aprīlī plkst. 18.30 Eiropas Savienības mājā Aspazijas bulvārī 28. Pasākumi Eiropas Savienības mājā interesentiem pieejami bez maksas. Pasākumu varēs vērot arī interneta tiešraidē www.esmaja.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Baltijas pērles programmas pieturpunkti

Līdz 5. oktobrim Rīgas kinoteātrī Splendid Palace turpināsies festivāla Baltijas pērle filmu skates. Šā festivāla sīkstums un izturība ir skaidrojama ar savas auditorijas pazīšanu un prasmi piemekl...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja