Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Recenzija par "Cosmos" koncertu Latvijas Nacionālajā operā

Parādoties "Cosmos" dziesmai "Tu kā, es kā" radio viļņos, bija aizdomas, ka tā ir iztulkota un autors ir kāds ārzemnieks, jo… dziesma patiešām ir izcila un var pretendēt uz klasiska hita statusu. Tomēr "Cosmos" šo dziesmu ir sacerējuši paši, tāpat nākamo hitu "Aptieka", kas ne mazāk asprātīgi par priekšgājēju Jāņa Šipkevica vārdiem stāsta par to, ka mīlestība atrisina visas raizes.

Pēc trim tik veiksmīgām oriģināldziesmām Cosmos droši var laist klajā albumu "Turbulence", kur patiešām ir gandrīz tikai pašu sacerējumi, un sarīkot koncertus Operā — šoreiz lielajā zālē. Pārspīlēti bieža Cosmos parādīšanās it visur viņu dziedāšanu var padarīt apnicīgu — perfektais izpildījums tad sāk atgādināt pārcukurotu kafiju, tomēr "Cosmos" puiši ik reizi pamanās izsviest jaunus sazin kur apslēptus trumpjus, neatstājot vietu nekam citam kā saviļņojumam. Tā tas ir arī šoreiz. Koncertā, kas sākas, dalībniekiem dziedot pusguļus stāvoklī (vienmēr licies, ka šādi dziedāt ir grūtāk nekā stāvus) šim namam atbilstošas akadēmiskas Ģērģi Ligeti, Pētera Vaska un Valta Pūces kompozīcijas, neskanēja neviena no vecajām lauru plūkšanas mašīnām. "Cosmos" dziedāja tikai jaunu materiālu, un pat trīs šīgada hiti uz tā fona šķita vecie labie. Arī pārbaudītie triki ar ēnu teātri, jokiem par Reini kā pārējo nesaprastu ākstu izpaliek, toties pēc šīs programmas no jauna varētu uzelpot skaitāmpantiņš, kur priekus bija jābauda trusikos un gumijniekos — tā tāda nodeva latviešu mentalitātes humora izjūtai.

Pilnu Ulda Rudaka recenziju lasiet 7. maija laikrakstā "Diena".


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja