Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Reta izdevība koncertā dzimtenē klausīties tenoru Aleksandru Antoņenko

Iespēja dzirdēt Aleksandra Antoņenko balsi Latvijā ir retums, jo gan šaipus, gan viņpus okeānam plaši pieprasītajam tenoram kalendārs blīvi saplānots jau līdz 2014.gadam. Un teju katru jaunu dienu tas piepildās arvien vairāk. Piemēram, šonedēļ, kamēr viņš kopā ar Inesi Galanti dzied Pīķa dāmas izrādēs Stokholmas Karaliskajā operā, ienācies vēl viens piedāvājums — jau kārtējā jaunā loma Ņujorkas Metropolitan operā, kurā viņš šoziem spoži debitēja A.Dvoržāka operā Nāra pārī ar amerikāņu operdīvu Renē Flemingu. Viņš dziedāja šā teātra 125 gadu jubilejas koncertā un vēl šoruden atgriezīsies

Dž.Pučīni viencēlienā Apmetnis. Tāpēc nedrīkst palaist garām Latvijas koncertu sagādāto iespēju dzirdēt A.Antoņenko Dzintaru koncertzāles vasaras sezonas noslēguma koncertā, kur tenoram piebiedrosies mūsu soprāns Sonora Vaice, Latvijas Nacionālās operas koris un Liepājas simfoniskais orķestris diriģenta Imanta Rešņa vadībā.

Koncerta programmā ir krievu un itāļu opermūzika: Mihaila Gļinkas, Pētera Čaikovska, Pjetro Maskanji, Rudžjēro Leonkavallo, Džakomo Pučīni un Džuzepes Verdi ārijas un simfoniskie fragmenti. Dziedātāji sastapsies arī duetā — kā Pučīni operas Manona Lesko galvenie varoņi. Sazvanīts Stokholmā, dziedātājs teic: tā bijusi viņa izvēle, jo tieši šo duetu pirms dažiem gadiem abi kopā nodziedājuši Opermūzikas svētkos Siguldā.

Kurp dosies tuvākajā nākotnē? "Jau 23.septembrī dziedāšu Hermaņa lomu Pīķa dāmā Vīnes Valsts operā, būs trīs izrādes. Šogad jādzied gan Ņujorkā (Pučīni Apmetnis), gan Dž.Verdi Otello titulloma koncertizpildījumā Maskavā diriģēšanas vecmeistara Vladimira Fedosejeva vadībā." Uz jau ceturto kopīgo Otello lasījumu Aleksandru uzaicinājis itāļu maestro Rikardo Muti, kurš pēc tenora pērnā gada debijas Zalcburgas festivālā viņu kā Otello iesaistīja arī Romas operā. 2011.gadā taps šīs operas jauniestudējums Valensijā un koncertizpildījums Čikāgā, nākamgad taps arī interpretācija kopā ar Seidži Ozavu. Bet ar maestro Lorinu Mazelu viņš sastapsies operā Zemnieka gods Valensijā. Blīvajā kalendārā "caurumu" atrast grūti, tomēr nešaubīgi iezīmētas uzstāšanās Latvijā — mūsu Operas sezonas atklāšanas (2.X) un deviņdesmitgades galā koncertos (22.XII). Rīdziniekiem apsolīta arī Pīķa dāma 2010.gada janvārī. "Taču īpaša iecere man ir Ziemassvētkiem Rīgas Domā. Vēlos dziedāt nevis Ave Maria, bet gan ukraiņu īpašās Ziemassvētku dziesmas — koļadas — un visu koncertu veidot kā ukraiņu mūzikas vakaru," saka A.Antoņenko un telefona klausulē pāriet uz dziesmu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja