Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Rīkos diskusijas par Dziesmu un deju svētkiem

Vēloties izvērtēt 2008.gada Dziesmu un deju svētku norisi un aktīvi uzsākt nākamo svētku vīzijas veidošanu, Nemateriālā kultūras mantojuma valsts aģentūra (NKMVA) uz diskusijām aicinās astoņas nozaru darba grupas, Dienu informēja Nemateriālā kultūras mantojuma valsts aģentūras ārvalstu sakaru un sabiedrisko attiecību speciāliste Gundega Gulbe.

Diskusiju grupās piedalīsies septiņu amatiermākslas nozaru (kora un vokālie ansambļi; dejas; pūtēju orķestri; tautas lietišķā māksla; instrumentālā tautas mūzika; amatierteātri; tradicionālā kultūra un svētku rīkotāji)eksperti, lai dalītos pārdomās un izvērtētu XXIV vispārējo latviešu Dziesmu un XIV Deju svētku pieredzi, iezīmētu ceļu uz nākamajiem 2013.gada svētkiem, to repertuāra politiku, organizatoriskajiem jautājumiem, un pilnveidotu nozares attīstības stratēģisko plānu.Svētku rīkotāju diskusiju grupa tiksies atsevišķi.Pirmā no darba grupām - kora un vokālo ansambļu - pulcēsies jau 30.janvārī no plkst. 11.00 – 13.00 NKMVA telpās Rīgā, Pils laukumā 4. Kā turpinājums šai diskusijai 31.janvārī plānota Latvijas diriģentu sanāksme, kurā tiks apspriesti jautājumi par NKMVA darbības virzieniem, 2009.gada darba plāns koru nozarē, Dziesmu un Deju svētku nodaļas stratēģija un virzieni, kā arī 2013.gada Dziesmu un Deju svētku modelis kora nozarē.Sanāksme tiks noslēgta ar ļoti neparasta kora koncertu – uzstāsies Latvijas diriģentu kopkoris. Būs iespēja dzirdēt jaunas, senas un maz skanējušas kora dziesmas, kuras atlasījuši un iestudējuši paši diriģenti. Koncerta repertuārs izveidots, lai, iespējams, tiktu atskaņots Dziesmu svētku estrādē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja