Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

"Roka leģions" ieņems Jūrmalu

Šogad pirmo reizi notiekušais jauno mūziķu konkurss "Roka leģions" tuvojas savam finālam, kas notiks 1.septembrī Dzintaru koncertzālē, portālu diena.lv informēja konkursa menedžmenta pāstāvji.

Līdz ar konkursantiem uzstāsies arī viesi - grupa "Leģions" un arī citi mūziķi, neoficiāla informācija liecina, ka pārsteigumus var gaidīt arī no žūrijas puses.  Latvijas roka „veterāni” par konkursa uzvarētāju lems, nerēķinoties ar publikas viedokli. Šobrīd gan notiek balsošanā internetā un tautas mīlulis tukšām rokām neaizies.

Pasākums Jūrmalā būs īsts rokmūziķu saiets. Roka leģionā šovasar tika iesauktas 62 grupas, t.i., vairāk kā 300 rokmūziķi. Pārējiem interesentiem konkursa producents Aivars Brīze lūdza paciesties līdz nākamajai sezonai ir vairāk kā 300 mūziķu. To, vai viņiem ir pietiekami daudz fanu, redzēsim Dzintaru koncertzālē, kurā ir vairāk kā 2000 sēdvietu. Uz pasākumu joprojām iespējams iegādāties biļetes „Biļešu paradīzes” kasēs vai internetā.

Daži finālisti izceļas ar sevišķu pārliecību par savām spējām – piemēram, grupa „G-point”, kura veidojusies, bijušajam „Red Bee” sastāvam pieaicinot jaunu vokālisti, jau pirms žūrijas lēmuma paziņošanas presei izplatīja informāciju par savu dalību konkursa finālā. Ar jaunu nosaukumu „Backflow” uz skatuves redzēsiet cilvēkus, kas bija zināmi kā „Mary Jane”. Tātad – finālisti: G-point, Backflow, Laime Pilnīga, Noziedznieki, IevaS, Coming Soon, Freaks On Floor, Independent Generation un Sandtrout.

Aiz borta palika citi pazīstami mūziķi, piemēram, mūsu „Age of Stones” un lietuviešu „Wozu”. Uz finālkoncertu tika aicināta arī igauņu grupa „Aides”, taču viņi acīmredzot sabijās no konkurences – Roka leģiona publika viņus 1.septembrī neredzēs.

Ar nosaukumu „Leģions” uzstāsies Aivars Brīze, Tomass Kleins un Vilnis Krieviņš un grupas „Remix” basģitārists Eduards (Edžus) Glotovs. Šo rokgrupu daudzi paspējuši nodēvēt par jaunajiem „Līviem”. Publikas vērtējumam jau nodots singls „Liekot roku uz sirds”, kura autori ir Tomass Kleins un Guntars Račs. 1.septembrī pēc finālistu uzstāšanās „Leģions” prezentēs savu jauno albumu, liekot „jaunajiem” saprast, ko nozīmē īsta rokmūzika.

Grupas „Wild Rider” un „Acid Rain” uzstāsies viesu statusā. „Wild Rider” ir lielisks piemērs tam, ka Roka leģions ir saistošs pat mūziķu ‘vecajai raudzei’. Finālā netika arī jaunie „Acid Rain”– Jūrmalā publikai tiks dota iespēja pārliecināties, vai šāds žūrijas lēmums bija pareizs.

Konkursa žūrijā ir Aivars Brīze (Leģions), Niks Matvejevs, Harijs Zariņš (Opus Pro), Raimonds Macats, Uldis Marhilevičs (Marhils) Algirdas Barniškis (Roko Naktys), kā arī Guntars Račs (MICREC) un Kārlis Briedis (Jump studio).

Labākajam tiks 10 tūkstoši eiro un īpaša attieksme no „Jump Studio” – uzvarētāja jaunradi studijā solās piepucēt pats meistars Aigars Grāvers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja