Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rūmenes koncertzālē Kūts notiks kora Maska albuma Dedication atvēršanas koncerts

Sestdien, 7. decembrī, plkst. 16.30 Rūmenes muižas jaunajā koncertzālē Kūts: kultūras un svinību telpa koris Maska svinēs albuma Dedication atvēršanas svētkus, informēja Kūts: kultūras un svinību telpas producente Katrīna Gupalo.

Pēc triumfa Japānā, kur šogad kamerkoru sacensībās izcīnīti divi Grand Prix, kā arī pēc lieliskā snieguma koru Eirovīzijas konkursā Zviedrijā koris Maska Kūts: kultūras un svinību telpā iepriecinās klausītājus ar īpašu programmu, kurā skanēs Jāņa Šipkēvica, Riharda Zaļupes, Lauras Jēkabsones, Pērta Ūsberga, Vitauta Maškina un Jāņa Ozola skaņdarbi, kas apkopoti jaunajā diskā. Diska nosaukums atklāj tā būtību: visi tajā iekļautie skaņdarbi ir radīti kā veltījums korim Maska.  

Jānis Ozols par jauno albumu Dedication: "Diskā iekļautie skaņdarbi radīti tieši mums dažādos laikos un tie visatklātāk parāda to, kādi esam. Tie ir tikpat daudzveidīgi kā mēs paši - gan katrs individuāli, gan kā kolektīvs. Un man prieks, ka esam tieši tādi!"

Koris Maska un diriģents Jānis Ozols ir radoša apvienība ar savu šarmu un stilu, kuru raksturo spēja izpildīt ne tikai klasisku kormūziku, bet arī uzdrīkstēšanās būt atšķirīgiem. Babītes novada jauktais koris Maska savā darbības laikā ieguvusi augstus sasniegumus un atzinību, pierādot sevi kā mērķtiecīgu un radošu kolektīvu, aktīvi piedaloties starptautiskos konkursos un sniedzot koncertus gan Latvijā, gan ārzemēs (Slovēnijā, Čehijā, Igaunijā, Somijā, Vācijā, Nīderlandē, Spānijā, Austrālijā un citur). Kora repertuārs aptver plašu mūzikas žanru loku – no garīgās līdz tautas mūzikai, no klasiskās līdz mūsdienu, vienmēr meklējot jaunas interpretāciju iespējas un bagātinot savas uzstāšanās, nereti pārsteidzot klausītāju ar atjautīgiem risinājumiem.

Biļetes: www.ekase.lv

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja