Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Sestdien notiks leģendārā zviedru tenora Jusi Bjerlinga atceres koncerts

Koncertā par godu Zviedrijas Nacionālajai dienai atcerēties leģendāro zviedru tenoru Jusi Bjerlingu (1911–1960) viņa simtajā dzimšanas gadā aicina Latvijas Koncerti sadarbībā ar Zviedrijas vēstniecību Latvijā.

Šāds koncerts iekļauts Rīgas festivāla programmā un notiks Lielajā ģildē sestdien, 11. jūnijā plkst. 17. Tajā skanēs populāras operu ārijas zviedru tenora Matsa Karlsona un pianista Lūves Dervingera izpildījumā, informēja Latvijas Koncertu sabiedrisko attiecību speciāliste Rinta Bruževica.

Izcilā dziedoņa atceres koncertā viens no mūsdienu ievērojamākajām Zviedrijas opertenoriem Mats Karlsons dziedās populāras Verdi un Pučīni operu ārijas, kā arī sniegs ieskatu zviedru komponistu Hugo Alvēna un Vilhelma Petersona-Bergera daiļradē. Tenors Jusi Bjerlings, kurš pašā Zviedrijā ir tikpat iemīļots, kā mums Jānis Zābers, arī neskaitāmiem pasaules melomāniem ir viens no 20. gadsimta vokālās kultūras simboliem. Viņa balss bija samtaina un līdzeni plūstoša, viņa dzīve nebija gara, taču karjera ilga trīsdesmit gadu, un balss kvalitāte bija izcila, kas norāda uz labu skolu, pastāstīja Zviedrijas vēstniecības pārstāvji.

Jusi Bjerlinga starptautiskā karjera pa īstam uzplaukusi divdesmit sešu gadu vecumā pēc debijas Čikāgas opernama izrādē Rigoleto (1937). Sekoja Bohēma Ņujorkā un Sanfrancisko, Trubadūrs Londonas Koventgardenā u.c. Jusi Bjerlings atveidoja galvenokārt itāļu opervaroņus. Viņa balss bija sevišķi labi piemērota ierakstiem. Vairāki operizrāžu ieraksti ar Jusi Bjerlinga piedalīšanos fiksēti Ņujorkas Metropoles teātrī un Stokholmas Karaliskajā opernamā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja