Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Siguldā uzstāsies mūziķis Ričards Bona

Sestdien, 20. jūnijā, Siguldas pilsdrupu estrādē kopā ar savu grupu Mandekan Cubano uzstāsies mūziķis, dziedātājs, komponists un aranžētājs Ričards Bona, informēja _L Tips Agency _pārstāve Maija Tomkalne. Pirms tam vakara koncertprogrammu papildinās pašmāju instrumentālā džezfanka un fusion pārstāvji Very Cool People.

Pasaules mūzikas slavenību saraksts, ar kuriem Bona sadarbojies savas ilgstošās karjeras laikā, ir iespaidīgs un garš. No Stīvija Vondera līdz Džo Zavinulam, no Bobija Makferina līdz Lorinai Hilai, no Džordža Bensona līdz Chaka Khan. Pateicoties gan savai harmoniskajai virtuozitātei (basģitāra, ģitāra, perkusijas, balafons u.c.), gan mierīgi maigajam vokālam, gan profesionāli sacerētajām kompozīcijām, kuras hipnotizē ar negaidītām balsu un instrumentu nokrāsām, Bona iemantojis citu kolēģu un kritiķu atzinību. Viņa basģitāras solo ir tik nepieradināti inovatīvi, ka visas pasaules jaunie mūziķi dedzīgi tiecas tos atdarināt vai vismaz pietuvināties meistarībā.

Bieži dēvēts vienkārši par mūsdienu džeza leģendu, Ričards Bona īsti negrib piekrist viņa ierobežošanai kādā kanonā: "Neidentificēju sevi kā tikai džeza mūziķi. Džezs ir tikai viena daļa no tā, ko es daru. Esmu mūzikas students tās vispārīgajā nozīmē. Man ļoti patīk iemācīties jauno no citas mūzikas. Kad esmu Indijā, ierakstu dziesmas ar indiešu mūziķiem un tieši tāpat Brazīlijā ar brazīliešiem. Man nepatīk rutīna, tāpēc man tik ļoti gribas apgūt ko jaunu. Manuprāt mūzika ir skola, kas nekad nebeidzas."

20. jūnijā Siguldas pilsdrupās klausītājiem būs iespēja iepazīties ar vienu no interesantākajiem Ričarda Bonas projektiem Mandekan Cubano. Šajā sekstetā Bona apvienojis izcilus Ņujorkas mūziķus. Tas tapis, iedvesmojoties no Latīņamerikas un jo īpaši kubiešu mūzikas, kas apvienojumā ar tradicionālā džeza pieskārienu un Rietumāfrikas ritmiem padara katru Bonas un viņa mūziķu uzstāšanos par unikālu piedzīvojumu.

Plānotā uzstāšanās kārtība: plkst. 18 sāksies ieeja Siguldas pilsdrupu estrādē, plkst. 19 Very Cool People Tiny Feet, plkst. 20 Ričards Bona un Mandekan Cubano.

Iepriekšpārdošanā biļetes iegādājamas Biļešu serviss kasēs un www.bilesuserviss.lv. Pirms koncerta tās būs iespējams iegādāties arī Siguldas pils kasē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja