Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Starptautiskajā alus festivālā pulcēsies lielākā daļa pašmāju alus ražotāju

3. un 4. septembrī Vecrīgā pie Zviedru vārtiem notiks pirmā Starptautiskā alus festivāla Latvia Beer Fest 2011 rudens sesija.

Pasākumā uz Torkšņu un Torņa ielām piedalīsies lielākā daļa Latvijas alus darītāju, kā arī alus darītāji un izplatītāji no ārzemēm, portālam Diena.lv pavēstīja festivāla rīkotāji.

Festivālā apmeklētāji varēs balsot par savu iecienītāko 2011. gada alu Latvijā, būs sarūpēts arī plašs Latvijas nacionālo ēdienu klāsts, kas piemērots baudīšanai kopā ar alu. Festivālā paredzēta arī kultūras un izklaides programma.

Pasākuma laikā divu dienu garumā plānotas alus degustācijas, prezentācijas, viktorīnas, konkursi, roku spēkošanās sacensības, līnijdeju un salsas paraugdemonstrējumi un apmācība, alus kokteiļu gatavošanas šovs un muzikālie priekšnesumi ar populāru mūziķu piedalīšanos. Iecerēts, ka pasākumā piedalīsies mūziķi Liene Šomase, Samanta Tīna, Gunārs Meijers, Latgales dāmu pops un citi. Pasākumu vadīs atraktīvais spēkavīrs Raimonds Bergmanis.

Festivālā piedalīsies lielākā daļa Latvijas alus darītavu - Aldaris, Lāčplēša alus darītava, Cēsu alus darītava, Bauskas alus darītava, Užavas alus darītava, Brenguļu alus darītava, alus darītava Brālis, Lido atpūtas centra alus darītava, Valmiermuižas alus darītava, SIA Ilgezeem, alus darītava Rēzeknes Bryuvers, alus darītava Brūveris, Beļģu alus darītava.

Festivālā tiks pārstāvētas alus šķirnes Paulaner, Bavaria, Obolon, Tuborg, Carlsberg, Guinness, Vallerstein un arī vairākas Lietuvas alus šķirnes. Plānots, ka pasākumā alus ražotāji un izplatītāji piedāvās nogaršot gandrīz 30 dažādas alus šķirnes.

„Ikvienā kārtīgā Eiropas valstī ir savi alus svētki. Ir prieks, ka arī Latvijā beidzot esam sarosījušies un spējuši sarīkot svētkus par godu alum, kas ir mūsu tradicionālais dzēriens. Ceru, ka šis alus festivāls veiksmīgi turpinās attīstīties un vērsīsies plašumā, jo Latvijas alus darītājiem ir ko parādīt alus cienītājiem un vienkāršiem interesentiem. Turklāt tā ir arī lieliska iespēja iepazīties ar citu valstu alus darītāju produktiem,” stāsta Latvijas Alus darītāju asociācijas valdes priekšsēdētāja, AS Aldaris valdes priekšsēdētāja Ināra Šure.

Latvia Beer Fest rudens sesija ir rezultāts gadu ilgam darbam. Jāsaka milzīgs paldies visiem Latvijas alus ražotājiem un Latvijā pārstāvēto ārzemju alu izplatītājiem, kas beidzot ir sanākuši kopā, lai vienā pasākumā stāstītu un rādītu alus tradīcijas, kultūru un tā daudzveidību,” norāda Andrejs Šikors, Latvia Beer Fest direktors.

Festivāla iniciators ir Latvijas Alus muzejs, kas pasākuma laikā arī plāno pirmo reizi apmeklētājiem sniegt nelielu ieskatu savā kolekcijā. Pasākuma kultūras programmu veido kreatīvā grupa Ideju Institūts, savukārt pasākuma producents ir Untitled productions.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja