Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Tallinā jūlijā uzstāsies ASV rokmūziķe Petija Smita

Viena no pasaules ietekmīgākajām ASV rokmūziķēm, dziedātājām, dziesminiecēm un dzejniecēm Petija Smita (Patti Smith) 21. jūlijā koncertēs Nordea koncertzālē Tallinā.

Petija Smita ir viena no visu laiku nozīmīgākajām un ietekmīgākajām rokmūziķēm un dzejniecēm, kura ne tikai saņēmusi par mūzikas Nobela prēmiju uzskatīto prestižo Polar Music Prize, bet arī iemūžināta vēsturiskajā Rokenrola slavas zālē (Rock and Roll Hall of Fame). Viņas ambiciozā, intriģējošā, bezkompromisu daiļrade, kas reizē ir arī saviļņojoši atklāta un apgarota, jau gadu desmitiem tiek uzskatīta par svarīgāko roka un dzejas simbiozi kopš Boba Dilana ziedu laikiem.

Sajūsminot klausītājus no visas pasaules, Petija Smita sniedz neaizmirstamus avangarda, strukturizētā roka, improvizācijas un brīvā džeza stilā ieturētus koncertus, kuri lieliski demonstrē Smitas iespaidīgo skatuves harizmu, izteiksmīgo vokālu, kā arī viņai raksturīgo šamaniski ritmisko dzeju. 21. jūlija koncerts būs Petijas Smitas pirmā un pagaidām vienīgā uzstāšanās Baltijā. Pirms tam mūziķe piedalīsies Somijas Pori Jazz festivālā.

Savu pirmo albumu Horses Petija Smita izdeva 1975. gadā. Kopā ar Brūsu Springstīnu sarakstītais skaņdarbs Because the Night – izdots Smitas 1978 LP Easter – kļuva ne tikai par radiostaciju hītu, bet arī par veselas ēras simbolu. Petija Smita ir izdevusi 11 studijas albumus, pēdējais no tiem - Banga - iznāca 2012. gadā. Dažādu paaudžu mākslinieki, rakstnieki un mūziķi, tostarp Madonna, U2, R.E.M. vokālists Maikls Staips, Kortnija Lova u.c. tieši Smitu minējuši kā savu iedvesmas avotu un muzikālās gaumes veidotāju.

Biļetes tirdzniecībā jau pieejamas visās Ticketpro kasēs un internetā. Biļešu cenas no 40.50 līdz 50.50 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja