Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Torņakalna baznīcā notiks koncerts Pareizticīgo Ziemassvētku dziedājumi

2017. gada 8. janvārī plkst. 18 Rīgas Lutera (Torņakalna) baznīcā izskanēs koncerts Pareizticīgo Ziemassvētku dziedājumi, informēja pasākuma pārstāvis Guntis Cimiņš.

Koncertā uzstāsies Rīgas pareizticīgo koris Blagovest un diriģents Aleksandrs Brandavs, kā arī bērnu koris Accolada diriģentes Oksanas Čerkasovas vadībā, koncertu vadīs Irina Vinnika. 

Koncerta programmas pamatā ir ievērojamā, bet pie mums līdz šim nezināmā komponista un diriģenta Nikolaja Golovanova (1891-1953) Ziemassvētku koncerti un skaņdarbi, kuri Latvijā vēl nav skanējuši. Koncertā izskanēs arī citu autoru (Bortņanskis, Zinovjevs) tradicionālie Ziemassvētku koncerti un dziedājumi. Pirmatskaņojumu piedzīvos jaunākais Georga Pelēča korim Blagovest veltītais skaņdarbs Psalms № 150

Pareizticīgo mūzika ar savu īpašo garīgo strāvojumu, vārda un mūzikas harmoniju gan Latvijā, gan citviet pasaulē vienmēr ir raisījusi lielu klausītāju interesi. Pareizticīgo Ziemassvētku dziedājumi tiek uzskatīti par īpaši skaistiem un aizkustinošiem, kas katram liek ieskatīties savas dvēseles dziļumos. 

Rīgas pareizticīgo koris Blagovest ir daudzu starptautisku koru konkursu un festivālu laureāts un ik gadu ar panākumiem koncertē ārpus Latvijas robežām.

Diriģents Aleksandrs Brandavs absolvējis Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmiju un ir Rīgas Svētās Trijādības Pārdaugavas baznīcas reģents.

Biļetes uz koncertu var iegādāties Biļešu serviss kasēs un internetā.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja