Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Valsts akadēmiskais koris "Latvija" koncertēs Čaikovska koncertzālē Maskavā

Pēc sekmīgas Gustava Mālera 2. simfonijas atskaņojuma ar Hamburgas Filharmoniķiem un diriģenti Simonu Jangu Hamburgā, Valsts Akadēmiskais koris "Latvija" dodas uz Maskavu, kur 30. oktobrī ar solokoncertu uzstāsies Pētera Čaikovska zālē, vēstī kora producente Ieva Vītiņa.

P. Čaikovska zāle ir viena no prestižākajām Krievijas koncertzālēm. Patlaban tā ir Maskavas filharmonijas galvenā koncertvieta. Koncertam, ko koris tajā sniegs sava mākslinieciskā vadītāja un galvenā diriģenta Māra Sirmā vadībā, sagatavota īpaša programma, kurā atskaņos darbus no pasaules kora mūzikas zelta fondiem. Neraugoties uz milzīgo kultūras un izklaides pasākumu konkurenci Krievijas galvaspilsētā, visas internetā pieejamās biļetes uz kora "Latvija" koncertu ir pārdotas. To gaida ar lielu interesi, jo koris "Latvija" un tā muzicēšanas augstā kvalitāte tur ir cieņā jau kopš padomju laikiem, un arī Latvijas atjaunotās brīvvalsts gados koris vairākkārt uzstājies Maskavā un Pēterburgā.

Māris Sirmais par repertuāra izvēli Maskavā gaidāmajam koncertam saka: "Martēna "Mesa dubultkorim" un Pulenka "Cilvēka seja" ir pasaules līmeņa mūzikas šedevri. Šo darbu "pacelšana" prasa lielu mūziķu meistarību un profesionalitāti. Abi opusi skaitāmi pie pasaules kora mūzikas zelta repertuāra. No latviešu komponistiem esam atlasījuši īpašas vērtības, kas sevi apliecinājušas Latvijas mūzikā un pasaulē. Ar katru no šiem skaņdarbiem kori "Latvija" un Māri Sirmo saista īpaša vēsture – Vasks un Ešenvalds .

Tormiss ir Igaunijas mūzikas goda zīme. Ar savu personību un paveikto kultūrā komponists sen jau pārkāpis Igaunijas robežas. "Dzelzs apvārdošanu" uzskatu par V. Tormisa daiļrades virsotni. Arvo Pērts savu darbu "Deer's Cry" ir veltījis korim 'Latvija". Koris bija šī darba pasaules pirmastkaņotāji Īrijā, Lutas Jaunās mūzikas biedrības rīkotajā festivālā "Baltic Voices in Ireland". Savukārt J.Sviridovs noteikti ir viens no krievu kormūzikas pīlāriem, pasaules mēroga vērtība. Mums ir liels prieks un gods Čaikovska koncertzālē atskaņot Sviridova mūziku," teica M. Sirmais. Kora "Latvija" uzstāšanās iekļauta filharmoniskajā koncertabonementā "Kormūzikas šedevri".

VAK "Latvija" Koncerts Maskavā notiek pateicoties Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas kultūras ministriju sadarbības projektam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja