Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Vecgads ar krāsainu programmu un odziņu. Čellu trio Melo-M svētku koncertos pievienosies Sonora Vaice

Čellu trio Melo-M ikgadējie Vecgada lielkoncerti, kas kļuvuši par grupas tradīciju, notiks VEF Kultūras pilī 29. decembrī plkst. 20.00 un 30. decembrī plkst. 16.00 un 20.00.

Koncertos skanēs speciāli veidota ziemas melodiju koncertprogramma un Melo-M mūziķiem – čellistiem Kārlim Auzānam, Miķelim Dobičinam, Jānim Paulam un sitaminstrumentālistam Miķelim Vītem – piepulcēsies īpaša viešņa, operdziedātāja Sonora Vaice.

"Melo-M Vecgada lielkoncerti notiek jau kopš 2010. gada, un ikreiz tiem par godu tiek veidota īpaša koncertprogramma. Ikgadējais Vecgada lielkoncerts VEF Kultūras pilī ir kļuvis par gada lielāko muzikālo notikumu, un tā ir skaista tradīcija, ko ievērojam. Ceram, ka arī jums, klausītāji, šo koncertu apmeklēšana ir kļuvusi par kaut ko patiesi īpašu, tāpēc – tikšanās vietu mainīt nedrīkst! Vismaz līdz brīdim, kad būs uzcelta Rīgas filharmonija," stāsta Melo-M mākslinieciskais vadītājs, čellists un komponists Kārlis Auzāns.

Šīgada svētku lielkoncerta repertuārs ir īpaši plašs. Visos trijos koncertos skanēs populārāko Ziemassvētku dziesmu izlase, piemēram, White Christmas, Jingle Bells, Last Christmas, latviešu tautas saulgriežu melodijas, mūzika no kinofilmas Ziemassvētki džungļos un citi šim svētku laikam atbilstoši skaņdarbi. Programmā ir arī latviešu rokmūzikas klasika, kinomūzika un Kārļa Auzāna kompozīcijas.

Sonoras Vaices sniegumā skanēs Džakomo Pučīni un Džuzepes Verdi operu ārijas, Kerijas dziesma no Raimonda Paula mūzikla Skumjš stāsts par Keriju, kā arī citas melodijas ziemas saulgriežu noskaņās. "Sonoru Vaici pazīstu jau sen. Šovasar mums bija projekts Brīnumskaņas Rīgas ielās, kurā muzicējām visneiedomājamākās Rīgas vietās – parkos, tirgos, arī pie Brīvības pieminekļa. Koncerti bija ļoti apmeklēti, cilvēki speciāli brauca mūs klausīties Pļavnieku tirgū. Uzaicināju Sonoru piedalīties Vecgada lielkoncertos, jo tajos gribējām īpašu odziņu. Viņa dziedās arī vienu manu dziesmu Atver acis un sirdi ar Rasas Bugavičutes-Pēces tekstu. Es to uzrakstīju ļoti skaistam labdarības projektam, kas bija veltīts Dauna sindroma dienai. Pirmā to nodziedāja Dināra Rudāne, un tagad izpildīs Sonora," atklāj Kārlis Auzāns. Čellists priecājas, ka tapusi krāsaina programma. "Būs arī skaņdarbi, kuri bija nolikti plauktā uz diezgan ilgu laiku, bet ir ļoti uzrunājoši. Būs īsts Vecgada svētku koncerts ar zināmiem skaņdarbiem, taču programma mums pašiem ir pavisam svaiga," teic K. Auzāns.

Biļetes – Biļešu paradīzē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja