Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 17. septembris
Vera, Vaira, Vairis

Video: Sadarbībā ar grupu Jumprava Antra Stafecka un Ingars Viļums izdod dziesmu Baltu dzīvi nodzīvot

Muzikālais tandēms - dziedātāja Antra Stafecka un Ingars Viļums turpina savu radošās sadarbības veiksmes stāstu, izdodot dziesmu no gaidāmā albuma Manas zemes sirds, kurš klausītājiem tiks nodots 2025. gada martā.

Dziesmas Baltu dzīvi nodzīvot autors Ingars Viļums iedvesmojies no latviešu tautasdziesmām, kurās, viņaprāt, var atrast atbildes uz daudzām laikmetīgās dzīves situācijām. Tās ietver arī brīžus, kad cilvēks, maldoties dzīvē un sekojot nesvarīgām materiālām vērtībām, pazaudē pašu būtiskāko un patiesāko dzīves mērķi – būt labam, viedam un gaišam. Kā pārsteigums jāmin dziesmas dueta partneri – grupa Jumprava.

“Mēs, tie kuri rada, bieži saprotamies no pusvārda. Arī šoreiz abi ar Antru ātri vien sapratām, ka šīs dziesmas vēstījumu muzikāli sadzirdam kopā ar leģendārajiem vīriem un mūsu jaunības elkiem – grupu Jumprava. Parādot dziesmas ideju Aigaram Grāveram, atbilde ilgi nebija jāgaida,“ atklāj dziesmas autors Ingars Viļums.

Savukārt Aigars Grāvers papildina: “Piedāvājums par sadarbību dziesmas ierakstā nāca pēkšņi - kā zibens no skaidrām debesīm. Pirmo reizi noklausoties, tā mani saviļņoja līdz sirds dziļumiem, uzreiz piekritu nedomājot. Ļoti iespējams, ka tam pamatā ir vārdi, kas rezonē ar manu šī brīža pasaules izpratnes koncepciju. Mūzikas ir tieši tik daudz, lai nenomāktu tekstuālo vēstījumu. Nesaprotu, kā Ingars ar Antru to dabūja gatavu, bet mani šis vēstījums iedvesmo!”

Antra Stafecka par jauno sadarbību saka: "Man ir liels gods sadarboties ar Jumpravu – grupu, kas ir bijusi nozīmīgs iedvesmas avots man un daudziem citiem mūziķiem. Dziesma "Baltu dzīvi nodzīvot" ir manas sirds projekts, un ceru, ka tā uzrunās klausītājus tikpat dziļi, kā tā uzrunā mani."

Māksliniekiem šis ir radoši piesātināts laiks - grupa Jumprava aktīvi gatavojas savam lielkoncertam 31. augustā, Mežaparka lielajā estrādē, savukārt Antra Stafecka un Ingars Viļums tuvojas albuma Manas zemes sirds izdošanai un Latvijas koncerttūrei pavasarī, tādēļ mūziķi ir gandarīti, ka pa vidu šiem svarīgajiem procesiem ir tapis arī dziesmas videoklips, par kuru liels paldies jāsaka klipa autoriem - Kasparam Dvinskim, operatoram, videoklipa montāžas autoram Harijam Blāzem un dejotājiem Santai Skromulei un Dominikam Mūrniekam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja