Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Visa pasaule skan Lielajā dzintarā

"Gribam, lai mūsu māja ir vieta jaunradei, interesantiem, radošiem piedāvājumiem ar spilgtu, patiesu vēstījumu. Viens no mūsu darbības mērķiem ir vairāku autentisku projektu atskaņošana Lielajā dzintarā, tādējādi turpinot attīstīt savu unikāli īpašo koncertzāles seju. Jaunajā sērijā rosināsim ienākt koncertzālē arvien jaunām, spēcīgām personībām pasaules mūsdienu mākslā," šādi Liepājas koncertzāles mākslinieciskā vadītāja Baiba Bartkeviča piesaka jauno koncertsēriju Pasaule Lielajā dzintarā.

Gada gaitā desmit projektos no ASV, Kamerūnas, Spānijas, Islandes, Īrijas, Vācijas, Luksemburgas, Bosnijas un Hercegovinas un citām valstīm skatītājiem tiks piedāvātas spožu soloinstrumentālistu performances, džeza, blūza un pasaules mūzikas koncerti, dejas iestudējumi un starpžanru notikumi izcilu mākslinieku izpildījumā. Šobrīd tuvāk par pavasarī gaidāmo. 

Ciklu atklāja Ņujorkas modernā baleta trupas Complexions Contemporary Ballet viesizrāde 14. martā. Complexions, kas Latvijā pirmoreiz redzēta Baltijas baleta festivālā 2015. gadā, šobrīd ir viens no spēcīgākajiem laikmetīgās dejas zīmoliem pasaulē. To iepazinuši 20 miljoni skatītāju visos piecos kontinentos. Drosmīgi sintezējot visdažādākos dejas un mūzikas stilus no klasiskās tradīcijas līdz vissarežģītākajai mūsdienu dejai, no Deivida Bovija līdz hiphopam, no J. S. Baha līdz Metallica mūzikai, tiek atceltas laikmetu, žanru un stilu robežas, atraisot dīvaino, dumpīgo un trauslo. 

Viens no ietekmīgākajiem savas paaudzes ģitāristiem Kurts Rosenvinkels (ASV) kopā ar Latvijas Radio bigbendu 9. aprīlī atskaņos mūziku no albuma Our Secret World. Kurts Rosenvinkels ir izsmalcināts novators un izcils improvizators, viņa rokās ģitārai ir īpašs skanējums, viņa sadarbības partneri bijuši Ēriks Kleptons, Kriss Poters, Breds Meldau, Gerijs Burtons u. c. 

26. aprīlī solokoncertu sniegs spilgti ekscentriskais ērģeļvirtuozs un komponists Kamerons Karpenters (ASV), kurš devies koncertturnejā ar speciāli viņam izgatavotām digitālajām ērģelēm. Karpenters lauž priekšstatus par ērģelēm kā baznīcas mūzikas instrumentu un ērģelnieka imidžu, sadarbojas ar ierakstu kompāniju Sony Classical un ir pasaulē pirmais ērģelnieks, kas nominēts prestižajai Grammy balvai. Liepājā viņš prezentēs augsti novērtēto albumu All You Need is Bach

Spoža, dziļi izjusta un neatkārtojama solo performance sagaida arī 6. maijā, kad koncertzālē uzstāsies Stinga skatuves partneris, daudzpusīgais ģitārists un lautists Edins Karamazovs (Bosnija un Hercegovina). Programmā Elektriskais kontrapunkts viņš uz lautas atskaņos Johana Sebastiana Baha mūziku, bet uz elektriskās ģitāras – amerikāņu minimālista Stīva Reiha skaņdarbus. 

Kamerūnā dzimušā Rolanda Čakontes neparastais vokālais sniegums un fonētiskais skanējums savienojumā ar blūza melodijām sekos 10. jūnijā. Čakonte jau no bērnības iepazinis afroamerikāņu mūzikas dvēseli, viņa dziesmas smeldzīgi vēstī par bēgļa dzīvē pieredzēto.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Dzīva kinovēsture. Ivaram Seleckim - 90

Unikāls brīdis Latvijas valsts vēsturē – esam laikabiedri dokumentālā kino klasiķa Ivara Selecka jubilejai, kuru meistars sagaida aktīva darba noskaņās, ar jaunu filmu un daudziem citiem jubilejas pa...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja