Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

XXI Starptautiskie Siguldas opermūzikas svētki tiks aizvadīti bez ievērojamā latviešu tenora Antoņenko

Augustā gaidāmie XXI Starptautiskie Siguldas opermūzikas svētki tiks aizvadīti bez ievērojamā un pasaulē pazīstamā latviešu tenora Aleksandra Antoņenko, jo starp mākslinieku un svētku rīkotāju Daini Kalnu izveidojušās neatrisināmas domstarpības.

Ar Antoņenko un diriģenta Aleksandra Viļumana līdzdalību kā šīs vasaras Siguldas opermūzikas svētku galvenais notikums bija iecerēta Džuzepes Verdi operas Otello izrādīšana, taču tagad kļuvis zināms, ka sadarbība netiks turpināta ne ar Antoņenko, ne arī ar diriģentu.

Svētku rīkotājs Kalns aģentūrai LETA skaidroja, ka līdz nākamai nedēļai būs skaidrs, vai skatītājiem piedāvās operas Otello iestudējumu vai arī kādu citu krāšņu operas iestudējumu, kuru gan viņš patlaban vēl grib paturēt noslēpumā.

Visu domstarpību pamatā starp svētku rīkotāju un Antoņenko ir nesaskaņas Viļumana dēļ un tas, ka Antoņenko kūdījis visu radošo trupu, pataisot to par kaujas lauku, apgalvoja Kalns.

Lai arī Kalns ar Viļumani kopā strādājis jau daudz gadu pie Starptautisko Siguldas opermūzikas svētku rīkošanas, arī iepriekš starp abiem kungiem bijušas nesaprašanās, jo Viļumanis esot izvirzījis nerealizējamas prasības.

"Radošajā kolektīvā, izņemot Antoņenko, neviens neiestājās par Viļumani. Visa trupa un vadošais kolektīvs bija par sadarbību ar diriģentu Vladimiru Kiradžijevu, kurš ir profesionālāks diriģents. Ja Antoņenko nevajag profesionālāku diriģentu, tad mēs viņam varam atrast arī aizvietotāju," sacīja Kalns.

Svētku rīkotājs skaidroja, ka patlaban padomā ir divi varianti. Proti, viens paredz izrādīt Otello izrādi, aizvietojot Antoņenko ar kādu citu mākslinieku, jo patlaban padomā jau ir trīs kandidāti. Taču otrs variants ir piedāvāt pilnīgi citu operu, jo režisors Edmunds Freibergs un izpildītāji ir gatavi piedāvāt citu operu, kurā arī piedalīsies izcili solisti.

"Patlaban otrajam variantam piemeklējam vēl divus līdz trīs solistus. Nākamajā nedēļā jau izziņosim, kas sagaidāms Siguldas opermūzikas svētkos. Man ir gandrīz divi mēneši laika, lai sagatavotos, tādēļ varu teikt, ka operas draugiem nekāda zaudējuma nebūs. Pirms diviem gadiem, kad Jurim Žagaram divas stundas pirms izrādes noģība Aīdas lomas izpildītāja – tā bija traģēdija. Vai arī pagājušajā gadā, kad pāris dienas pirms Siguldas opermūzikas svētkiem saslima Maija Kovaļevska un mēs palikām bez galvenās lomas izpildītāja, tas bija notikums, par ko vajadzēja satraukties, taču mēs atradām aizvietotāju," klāstīja Kalns.

XXI Starptautiskie Siguldas opermūzikas svētki notiks trīs dienu garumā, no 2. līdz 4. augustam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja