Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Zane Dombrovska. Ar laiku nekoķetēs

Dziedātāja Zane Dombrovska Latvijas radio 2 Dziesmu salidojumā dziedās Silavas valsi

Šovakar plkst.19 Arēnā Rīga notiekošais Dziesmu salidojums pēc pasākuma organizatoru ieceres ieplānots kā milzīga balle, kurā var pulcēties gan mūziķi no visiem Latvijas novadiem, gan bijušie skolasbiedri, draugi, domubiedri. Kā jau salidojumā pieklājas, tas sāksies ar koncertu, kuru ar Silavas valsi uzticēts noslēgt Zanei Dombrovskai un Jurim Vizbulim, kurš studē Londonas Karaliskajā mūzikas akadēmijā.

Par Induļa Kalniņa un Ventas Vīgantes dziesmu Zane Dombrovska dzirdējusi, ka pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados tā bijusi topā visos izlaidumos. "Man šī dziesma liekas ļoti īpaša, jo tas ir valsis, kuru koncertos vairs tikpat kā nedzird. Turklāt man ļoti iet pie sirds retro stils," stāsta dziedātāja. Dziesmas aranžējumu dziedātāja veidojusi, sadarbojoties ar brāļiem Oskaru un Raimondu Petrauskiem, talkā pieaicinot arī sitaminstrumentālistu Rihardu Zaļupi. Viņi arī koncertā spēlēs dziesmas pavadījumu. Galvenais, par ko nācies piedomāt — kā senais valsis skanēs mūsdienās. Tādēļ nolemts, ka dziesmai jāizceļ emocionālā puse un ka no tās var uztaisīt mazu teātra izrādi. Zanei Dombrovskai ar šo dziesmu saistās vēl kāds stāsts: "Nezināju, ka Silavas valsis skanējis izrādē Palmas zaļo vienmēr. Tādēļ, aizejot uz latviešu teātra vēstures nodarbību Kultūras akadēmijā un dzirdot dziesmu, kas skanēja fonā profesora Jāņa Siliņa lasītajai lekcijai par Dailes teātri, sapratu — ak dievs, tā taču ir tā pati dziesma..." Dziedātāja vēl nodomājusi, ka tā nav nejaušība — acīmredzot kosmosā kaut kas saslēdzies, jo vienkārši tāpat nekas nenotiek.

Dziedātāja atklāj, ka interesantākais posms priekšnesuma gatavošanā bijis visu saskaņot ar savu skatuves partneri Juri Vizbuli. "Sazinājāmies internetā un sarunājām, kurš kuru pantiņu dziedās; noskaidrojām arī visu par tonalitātēm." Kopīgajam mēģinājumam klātienē gan bijis pavisam maz laika, jo Juris no Londonas ielidojis tikai piektdienas vakarā. Taču Zane Dombrovska par to neraizējas, jo viņa ar Juri veiksmīgi sadziedājusies jau pirms pāris gadiem, kopīgi izpildot dziesmu Pusnakts stundā.

Vai dziedātāja atbilstoši dziesmas noskaņai vilks arī retro stila tērpu? "Tas pat nav galvenais. Šajā reizē gribam sirsnīgi izdziedāties — tā, lai klausītāji justos aizkustināti. Un man pat liekas, ka šim priekšnesumam šovs nav nepieciešams." Zane vēl piebilst — izpildot Silavas valsi, mūziķi ar laiku nekoķetēs un tas nebūs arī nekāds joku gabals. "Galvenais ir šovakar koncertā dziesmu nospēlēt no sirds. Lai pašiem būtu gandarījums."

Koncerts

Latvijas radio 2 Dziesmu salidojums 28.III 19.00

Arēnā Rīga. Biļetes — Biļešu paradīzes kasēs

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja