Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ditas Rietumas kino izlase: 21.IX – 27.IX

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Neliels lūgums @@@

Režisors Pols Feigs. Lomās Anna Kendrika, Bleika Laivlija u. c.  

Intriģējošs trilleris, kas sākas gluži nevainīgi: satiekas divas jaunas sievietes – dzīvesstila blogere, vientuļā māmiņa, un dīka, pārtikusi mājsaimniece –, un, šķiet, uzplaukst īsta dāmu draudzība. Neticiet mieram un glancētajai virskārtai – varones sagādās viena otrai skarbus pārsteigumus. Filma sižetiski atgādina neseno grāvēju Neatrodamā/Gone Girl (grāmatu un filmu). Arī šī trillera pamatā ir grāmata – Dārsijas Bellas romāns. Filma nepiedāvā ne īpašus radošos meklējumus, ne arī satriecošus atradumus, taču profesionāli pilda izklaides produkta funkcijas.  

 

Tauriņš @@@ 

Režisors Mikāls Noers. Lomās Čārlijs Hanems, Rami Maleks u. c.  

1973. gadā tapušās slavenās filmas Tauriņš rimeiks. Šajā filmā galvenajās – divu katordznieku – lomās Stīvu Makvīnu un Dastinu Hofmanu ir nomainījuši Čārlijs Hanems un Rami Maleks. Filmas pamatā ir Anrī Šarjēra (Tauriņš) dzīvesstāsts – viņš tika apcietināts un nepatiesi notiesāts. Šarjērs sodu izcieta vietā, no kuras nav iespējams izbēgt. Par spīti daudzajām jaunā Tauriņa kvalitātēm, tam nav izdevies pārtrumpot 70. gadu darbu. Taču ne visi to ir redzējuši, tāpēc necietīs no nepieciešamības salīdzināt un būs gana apmierināti ar svaigo piedāvājumu.  

 

Džonijs Anglis @@@ 

Režisors Deivids Kerrs. Lomās Rovans Atkinsons, Olga Kuriļenko u. c.  

Viņš nāk reti, bet jautri. Rovans Atkinsons (pazīstams arī kā misters Bīns) centīgi šarmē specdienesta aģenta Džonija Angļa veidolā jau trešajā filmā (pirmās divas tapušas 2003. un 2011. gadā), kas mazliet gurdeni imitē un parodē Džeimsa Bonda stilistiku. Vietumis jaušams sagurums gan filmas veidotāju fantāzijā, gan temporitmā, taču Rovana Atkinsona cienītāji visdrīzāk būs gatavi piedot šo nodevu XX gadsimta kino tempam un ritmam, galu galā – mēs visi un arī labākais, kas tapis kino, arī komēdijas un parodijas žanrā, nāk no turienes. No pagātnes.  

 

Dedzināšana @@@@@

Režisors Lī Čandons. Seansi festivālā Baltijas pērle k/t Splendid Palace 21., 24., 25.IX  

Festivāla Baltijas pērle piedāvājumā vēlos akcentēt šo korejiešu režisora Lī Čandona izsmalcināto, mistisko un neskaidru nojausmu piepildīto filmu, kas ir Haruki Murakami stāsta ekranizācija. Jauna sieviete un divi vīrieši ir iesaistīti neizskaidrojamu attiecību tīmeklī. Dedzināšana ir viņu hobijs (gan tiešā, gan netiešā veidā). Filma Kannu festivālā ieguva kritiķu balvu, un pacietīgam, kino valodas nianses un kino attēla lēnumu un klusumu uztvert gatavam skatītājam tā atklās sajūtu pasauli, ko radījis viens no talantīgākajiem Korejas režisoriem. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja