Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

papildināta (16:34) Robija Viljamsa koncerta recenzija. Vulkāniņa izvirdums

Nesalauztais kovbojs Robijs Viljamss pakutina Tallinu

Savā šovā, kas pagājušajā nedēļā notika Tallinas Dziesmu svētku estrādē, britu dziedātājs Robijs Viljamss ne tikai sajūsmināja 63 000 skatītāju, bet arī pats nonāca afekta stāvoklī - visticamāk, viņš to piedzīvo katru reizi, kad kāpj uz skatuves, taču šis tomēr bija īpašs gadījums. Koncerts izskanēja Igaunijas Neatkarības atjaunošanas dienā - 20. augustā. Robijs saņēma ne tikai dāsnu honorāru (biļetes maksāja Ls 50 - rēķiniet paši, cik viņš varētu nopelnīt), bet arī, ja ticam ziņu aģentūru informācijai, simbolisku piemaksu 300 000 eiro par Igaunijas popularizēšanu.

Koncerts tiešraidē tika demonstrēts kinoteātros visā pasaulē (būs papildseansi septembrī), drīz tiks izdots DVD un sagatavota šova televīzijas versija. Saņemto "bonusu" Robijs atstrādāja godam: viņš skandēja: "Eesti! Eesti! Eesti!", skūpstīja Igaunijas karogu un mēģināja runāt igauņu valodā. "Jūs esat manā sirdī, es esmu jūsu sirdīs. Tagad es tos pašus vārdus vēlētos pateikt jūsu valodā, man te viesnīcā pārtulkoja un uzrakstīja uz lapiņas…" viņš sacīja. Igauņu valodā mākslinieks paziņoja, ka viņam ir milzīgs loceklis. Urrā!

Tajā pašā laikā Robijs žēlojās par baisām muguras sāpēm - vecums nenāk viens. Pirms koncerta viņš bija spiests pavadīt divas stundas Tallinas slimnīcā, kur 39 gadus vecajam dziedātājam injicēja krietnu devu pretsāpju līdzekļu. "Esmu salauzts kovbojs!" viņš jokoja, klibodams pa skatuvi. Savā vasaras turnejā Take the Crown Stadium Tour, kas vakar, 25. augustā, noslēdzās Stavangerē Norvēģijā, Robijs piedāvāja faniem pat ne koncertu, bet nepārtrauktu hitu, emociju un joku izvirdumu - tāds vulkāniņš viņš ir. Šovs ir vizuāli smagnējs, savā tehnoloģiskajā izpildījumā arhaiski ambiciozs un dramatiski vērienīgs - kā jau visu superzvaigžņu tingeltangeļi milzīgos stadionos un brīvdabas laukumos.

Robija performance atgādināja enerģijas atbrīvošanas rituālu - bieži vien viņš nevis dziedāja, bet histēriski kliedza un hiperemocionāli deklamēja dziesmu tekstus. Tas bija cienījamā mākslinieka radošais vakars ar cirka, kabarē, stand-up komēdijas un ekstrasensu cīņu elementiem. Muzikālo kvalitāti augstā līmenī uzturēja Robija labāko dziesmu melodiskums un ekspresīvā, personiskā intonācija viņa balsī; kopumā skanējums bija skaļš un roķīgi šlāgerisks ar soulmūzikas un fankmūzikas mežģīnēm.

Vai bija kas negaidīts un spontāns? Robijam Viljamsam gandrīz visu koncertu mutē bija košļājamā gumija. Jācer, ka tas bija Igaunijas produkts, kas vēl padomju laikā motivēja Latvijas iedzīvotājus apmeklēt kaimiņzemi. Punktu šovam pielika nevis salūts balādes Angels izskaņā, bet gan veikls Robija žests - viņš ar neganta tīņa prieku pielīmēja košļeni pie mikrofona statīva.

(papildināta ar fotogrāfijām)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja