Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dailes teātris sāk biļešu pārdošanu uz izrādēm martā

No otrdienas, 7. janvāra, pārdošanā pieejamas biļetes uz visām Dailes teātra repertuāra izrādēm martā. To skaitā arī trīs jauniestudējumi – Dunkana Makmillana Monstrs, Maksa Friša Santakrusa un Nikolaja Ļeskova Mcenskas apriņķa lēdija Makbeta, informēja teātra pārstāvji.

27. martā Lielajā zālē pirmizrāde būs Maksa Friša lugas Santakrusa iestudējumam. Šo romantisko drāmu veido režisors Jans Villems van den Boss.

Viņa vēlējās tikai to, ko katra mīloša sieviete vēlas no sava mīļotā. Viņš vēlējās brīvību, dzīvi bez robežām un bez krastiem. Viens no viņiem ietu bojā, ja piekāptos otram.

Pēc septiņpadsmit gadiem Barons ar savu sievu uzaicina vakariņās kādu klaidoni, kas iemaldījies viņu pilī. Svešinieku, kurš septiņpadsmit gadus klaiņojis pa pasauli ar Barona apraktajām ilgām, izdzīvojot visu, ko nav piedzīvojis Barons. Svešinieku, kurš septiņpadsmit gadus dzīvojis precētas sievietes sapņos un kurš pats ir pilns ar sapņiem, kuriem nav apgriezti spārni.

Lomās: Andris Bulis, Artūrs Skrastiņš, Indra Briķe, Dārta Daneviča, Ilze Vazdika, Dainis Gaidelis, Lelde Dreimane, Kaspars Zāle, Aldis Siliņš, Niklāvs Kurpnieks, Akvelīna Līvmane, Lidija Pupure, Kaspars Dumburs un Mārtiņš Počs.

Kamerzālē pirmizrāde būs 25. martā. Tur Dankana Makmillana lugas Monstrs iestudējumu veido režisors Dmitrijs Petrenko.

Derils neapmeklē stundas un izceļas ar destruktīvu uzvedību. Viņš ir kaitinošs, uzdod nepiedienīgus jautājumus un lieto nepiedienīgus vārdus. Viņš apbrīno Čārlzu Mensonu, Džeku Uzšķērdēju un Osamu bin Ladenu, viņu fascinē vardarbība un spīdzināšana. Viņš negrib pakļauties tiem noteikumiem, ko viņam liek ievērot jaunais skolotājs Toms. Konflikts starp viņiem abiem ir neizbēgams. Viss, ko Darels zina, nāk no televīzijas un filmām. Viņš nemāk dzīvot reālajā pasaulē. Viņš neiederas. Tas ir netaisni pret Darelu, bet netaisni arī pret pārējiem cilvēkiem, kuriem šajā pasaulē ir jādzīvo. Kurš pie tā ir vainīgs? Un kurš var palīdzēt?

Izrādē lomas atveidos aktieri Gints Andžāns, Dainis Grūbe, Anete Krasovska un Vita Vārpiņa.

Marta pirmizrāžu plejādi noslēgs režisors Mihails Gruzdovs, kurš Mazajā zālē iestudē Jaroslavas Pulinovičas dramatizējumu Mcenskas aprinķa lēdija Makbeta pēc Nikolaja Ļeskova stāsta motīviem. Pirmizrāde – 29. martā.

Tirgotāja jaunā sieva Katrīna vada garlaicības māktu, slinku dzīvi ar vecu vīru un īgnu vīratēvu. Kad viņu mājā parādās jaunais, skaistais strādnieks Sergejs, viņa tiecas pie viņa kā tauriņš uz liesmu. Katrīna ir gatava ar viņu kopā iet ugunī un ūdenī. Un cietuma kamerā. Pret Dievu un sirdsapziņu, kamēr mīlestība kā melna čūska izsūc sirdi.

Lomās iejutīsies Rēzija Kalniņa, Mārtiņš Upenieks, Ieva Segliņa, Ģirts Ķesteris, Pēteris Gaudiņš, Lauris Dzelzītis, Ērika Eglija, Gints Grāvelis, Inita Sondore un Lilita Ozoliņa.

Marta piedāvājums par īpašo cenu būs Mazās zāles izrāde Purva bērni 1. martā plkst. 15. Ieejas biļešu cena – 10 eiro.

Tulkojums angļu valodā titros martā būs pieejams divām izrādēm Lielajā zālē – Iemīlējies Šekspīrs 11. martā plkst. 19 un Lauva ziemā 15. martā plkst. 15. Lai titrus būtu ērti lasīt, ieteicams izvēlēties sēdvietas 10.-17. rindā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja