Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Daugavpils teātrī iestudē izrādi Pie klusiem ūdeņiem pēc Regīnas Ezeras stāstu motīviem

Oktobra izskaņā gaidāma pirmizrāde režisores Lienas Šmukstes pirmajam iestudējumam Daugavpils teātrī - Pie klusiem ūdeņiem , informēja teātra pārstāvji.

Izrādes pamatā ir latviešu psiholoģiskās prozas meistares Regīnas Ezeras stāsti Agneses Rutkēvičas dramatizējumā. Izrāde tiek veidota kā ceļojums pa teātri un četru sieviešu likteņiem. Pirmizrāde gaidāma 28. oktobrī.

Četras dažāda rakstura sievietes stāsta par vienu un to pašu notikumu - kāds nopublicēts stāsts uzjunda varonēs atmiņas par notikumiem pie ezera, pie kura klusajiem ūdeņiem viņas visas kopā bija kādreiz devušās. Kāda turp devās, lai izrautos no savas ikdienas, kāda, lai izliktos, ka nekas nav mainījies, cita, lai atkal pabūtu tuvumā cilvēkam, kuru mīl. Tomēr ezera klusie ūdeņi nespēja sniegt atbildes uz visiem jautājumiem, kurus viņas sev uzdeva. Katra šajās pāris dienās klusībā izdzīvoja savu neapjausto sāpi, kura tagad laužas ārā.

Režisore Liena Šmukste stāsta: "Ideja iestudēt Regīnas Ezeras stāstus nāca spontāni, un tā patiesībā pieder Agnesei Rutkēvičai. Man šķita, ka Ezeras stāsti teātrī sen nav bijuši, un gribējās tos „pacelt augšā”. Viņa ir brīnišķīga autore, un esmu priecīga caur šo izrādi baudīt viņas valodu. Ezeras stāsti uzrunā ar vieglumu, ar kuru viņa raksta par diezgan skaudriem sieviešu likteņiem, turklāt ne mirkli nepazaudējot humora devu. Viņas stāstu varonēm nekad nav nolaists deguns, viņas vienmēr iet ar smaidu, uz visu skatās ar nelielu ironiju. Mūsu izrādes stāstus caurvij mīlestības tēma, tie ir par vēlmi mīlēt un būt mīlētai.”

Katrai izrādes varonei būs atvēlēta atsevišķa telpa teātrī, kurā dalīties ar savu stāstu par mīlestību, vientulību un sapņiem un ar katras atmiņām par kopīgi pavadītajām dienām pie ezera klusajiem ūdeņiem. Lielākajā daļā no šīm teātra telpām izrādes vēl nekad nav spēlētas, līdz ar to skatītāji gūs vēl nebijušu pieredzi. Varones dalīsies savos stāstos teātra pirmā un otrā stāva foajē, mākslinieku un butaforu darbnīcā un Eksperimentālajā skatuvē. Pirms izrādes skatītāji tiks sadalīti grupās, un pēc katra stāsta noskatīšanās viņiem būs jāpāriet uz nākamo spēles laukumu, tostarp būs jākāpj uz 4. stāvu.

"Skatītājs nāks ciemos pie katras varones, lai uzklausītu viņas stāstu un uzzinātu, kādas emocijas un pārdzīvojumi klusībā mutuļo viņas dvēseles dzīlēs. Katrai grupai šis stāsts galā veidosies viens, bet viņi piedzīvos to dažādi, jo sāks ar citu skatpunktu," piebilst režisore.

Izrādes Pie klusiem ūdeņiem scenogrāfs ir Raimonds Vindulis, kostīmu mākslinieks – Gatis Timofejevs, gaismu mākslinieks – Sergejs Vasiļjevs. Lomās: Inese Ivulāne-Mežale, Agnese Laicāne, Maija Korkliša, Kristīne Veinšteina. Izrāde latviešu valodā.

Pirmizrāde – 28. oktobrī plkst.18.00, nākamās izrādes – 29. oktobrī plkst.15.00, 22. decembrī plkst.18.30.

Biļetes pieejamas Daugavpils teātra kasē (654 26520), Biļešu paradīzes kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja