Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Iznācis žurnāla Teātra Vēstnesis trešais numurs

Īsi pirms Ziemassvētkiem iznācis žurnāla Teātra Vēstnesis trešais numurs, informēja žurnāla pārstāve Ieva Anševica. Tā vāku rotā jaunā Liepājas teātra zvaigzne Agnese Jēkabsone Edītes Piafas lomā un maigi ironisks brīdinājums par mākslinieku trauslo dabu: "Sudraba birzs ir dzīva,/Tur zariņus nedrīkst lauzt".

Kā ierasts, žurnālā aktuālo teātra jaunumu apskats mijas ar analītiskiem materiāliem par, ap, no teātra dabas, pa vidu dodot vārdu pašiem teātrī strādājošajiem, šoreiz - Vitai Vārpiņai, Ivaram Brakovskim un Guntaram Grāvelsiņam.

Trešā numura tēmā – Izrāde kā bilde jeb latviešu scenogrāfu pasaules slavas saknes – jubilāra Andra Freiberga skolu aplūko Anita Vanaga, bet skolnieku vārdi runā paši – Kristīne Jurjāne, Monika Pormale, Reinis Suhanovs, Mārtiņš Vilkārsis.

Aktualitātēs – muzikālais teātris Daigas Mazvērsītes vērtējumā, ar īpašu uzsvaru uz Liepājas Piafu, Krievu teātra Līgavaiņiem un Nacionālā teātra Trubadūrs uz ēzeļa. Silvija Radzobe analizē divdomīgo parādību vārdā Dž.Dž.Džilindžers. Ieva Struka reflektē par cilvēkmīļiem un cilvēknīšļiem Dukšos. Linda Ģībiete mēģina saprast, vai tiešām Pētera Pētersona mazdēls Dāvis Auškāps ignorē matemātiskas patiesības, debitējot ar Satisfakciju. Par dāsno latviešu režisoru eksportu Eiropas opernamos raksta Pauls Bankovskis, Normunds Naumanis, Edīte Tišheizere un Evarts Melnalksnis.

Žurnāla intervijas aptver būtisku ģeogrāfisku trijstūri – no Daugavpils Maijas Korklišas, līdz Jaunā Rīgas teātra Sandrai Kļaviņai un Eiropas opernamu viesim Andrejam Žagaram, bet Leģendu lappuses ļaus ielūkoties Antas Klints un Emīlijas Bērziņas dzīvē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja