Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

"Jaunais Zvaigžņu Teātris" sāks sezonu ar rokoperu „Olivers”

7. un 18. oktobrī ar bērnu rokoperas "Olivers"VEF Kultūras pilī jauno sezonu sāks Lailas Ilzes Purmalietes vadītais bērnu un jauniešu "Jaunais Zvaigžņu Teātris", informē teātra pārstāve Sigita Paula Cepleviča. Savukārt 9.decembrī pirmizrādi piedzīvos Noras Ikstenas un Lailas Ilze Purmalietes muzikālā pasaka "Leģenda par Ziemassvētku rozi" Kārļa Auškāpa režijā.

Rokoperas "Olivers" sižeta līnija ņemta no slavenā Čārlza Dikensa romāna "Olivers Tvists", vēsta S.P.Cepleviča. Rokoperas autore ir Laila Ilze Purmaliete, režisors - Juris Rijnieks.  Galvenās lomas izrādē atveido Liene Šomase, Niks Matvejevs, vokālā grupa "Dzeguzīte", Rihards Andris Bērziņš (Olivers), Ieva Sutugova, Nikolajs Puzikovs un citi "Jaunā Zvaigžņu Teātra" aktieri. 


Muzikālās pasakas "Leģenda par Ziemassvētku rozi" pamatā ņemta Eiropā populāra leģenda no 16. gadsimta par Ziemassvētku jeb Kristus rozi, kas uzplaukst salā un sniegā, atnesot  svētību un mīlestību, atklāj S.P.Cepleviča.
Izrādē kopā ar profesionāliem aktieriem un dejotājiem piedalīsies vokālā grupa "Dzeguzīte". Galvenās lomas atveidos Alberts Jansons ("Dzeguzīte") un Adrija Korsakaite (Konkursu "Jaunās zvaigznes" un "Latvijas Zelta talanti" laureāte, kā arī Kozete mūziklā "Les Miserable").  

Izrādes notiks 9.,15.,16. un 29.decembrī VEF Kultūras pilī.  
Biļetes: "Biļešu Paradīze" kasēs: 4; 5; 6; 7 Ls.Grupu pasūtījumi "Jaunais Zvaigžņu Teātris" – tālr. 29996728, 67331367.      

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Olivers. Anotācija

Olivers ir bērnu nama audzēknis, kuram, tāpat kā ikvienam bērnam, ir nepieciešama mīlestība, bet bērnu namā to nevar sagaidīt, tāpēc zēns bēg. Aizbēgot no bērnu nama, zēns nonāk uz ielas, kur satiek savus vienaudžus, kuri arī dažādu apstākļu dēļ klaiņo un neapmeklē skolu. Šajā vidē bērnu lielākā autoritāte ir kāds pieaugušais - zaglis Feigins, kurš saviem negodīgiem mērķiem veikli māk izmantot mazgadīgus bērnus, iesaistot tos zagšanā un ubagošanā. Olivers iepazīst ielas dzīvi ar tās likumiem un morāli, viņš jau ir gatavs atriebties sabiedrībai, kura to ir izstūmusi, taču negaidīti iepazīst iejūtīgu attieksmi pret sevi, kas pamatos izmaina viņa skatījumu uz pasauli. Oliveram ir dota iespēja labākai dzīve, taču nav viegli saraut saistības ar ielas dzīvi... 

Leģenda par Ziemassvētku rozi. Anotācija

"Leģenda par Ziemassvētku rozi" ir stāsts par divu bērnu Māras un Miķeļa piedzīvojumiem, meklējot Ziemassvēku rozi. Ceļā viņiem nākas sastapt ļauno Saltkurpi, kurš bērnus cenšas apmānīt ar dažādām viltus rozēm, solot slavu, bagātību un varu. Bērniem palīgā dodas Debesu Eņģelis, kurš palīdz  pieņemt pareizos lēmumus un atgriezties mājās. Izrāde skatītājiem dāvās īstu Ziemassvētku noskaņu, tajā līdzās oriģinālām kompozīcijām skanēs arī vairākas tradicionālās Ziemassvētku dziesmas.  

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja